Vad är Skridskoåkning?

skridskoåkning är en populär vintersport, liksom en transportmedlet, i olika nordiska länderna. Seasonal ishallar byggs ofta i varmare nejder också, särskilt för de traditionella sportlov såsom jul. Flera OS-sporter utförs på skridskor, inklusive konståkning, skridsko och hockey. Nationer från hela världen fältet skridskoåkning team, tack vare inomhus caféer som gör skridskoåkning möjligt året runt.

skridskoåkning som man bär specialiserade skridskoåkning skor, oftast med ett enda blad, och skridskoåkning omkring på en isig yta, till exempel en isbana eller frysta vattendrag. Skate knivar finns också säljs separat för fastsättning konventionella skor, även åkare bör vara noga med att se till att de har tillräckligt fotled stöd. Skickliga ice skaters kan utföra komplexa hopp och andra rörelser, medan nybörjare ofta befinner sig platt på isen oftare än de skulle vilja.

Råolja skridskor har funnit daterar sig till 3000 f. Kr. , vilket tyder på att människan har använt blad för att komma runt på isen i tusentals år. Dessa tidiga skridskor var gjorda av ben, och konstruerade för att kopplas till befintlig skodon med läderremmar. Andra tidiga skridskor var gjorda av trä och sten, utrustas med en mängd olika sätt för bästa skridskoåkning upplevelse. På 1600-talet, skridskor gjorda av metall började framträda, med tanken på en skridskoåkning sko att växa fram på 1800-talet. Som många skriver till minne semesterperioden antyder, har skridskor varit en populär form av underhållning för alla ekonomiska klasser i århundraden, med vissa nordliga städer med stora mässor på vintern isen. I vissa nordliga städer, det var också effektivare att resa på skridskor än via vanliga vägar. Skridskor tävlingar utvecklats i Skandinavien, där nästan alla medborgare kunde konsten att åka skridskor och tillbringade mycket tid på vintern tävling på frusna vattendrag, och därefter dans till musiken.

Fram till slutet av 1870-talet skridskoåkning bara var möjligt i norra vintrarna, då sjöar, dammar och floder skulle frysa nog att bära vikt. 1876 byggde John Gamgee en inomhus kylda banan i London, som blev en succé över en natt. Med införandet av Zamboni maskin, en särskild maskin som används för isbanan underhåll, is åkare kan få släta ytor att åka på vid alla tider på året, över hela världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.