Vad är Skiboards?

Skiboards är utrustning som används vid vintersport av Snowblades, som infördes i början av 1990-talet. Skiboards likna skidor, även om de vanligtvis ungefär halva längden av traditionella skidor och två gånger bredden. Skiboards säljs av ett antal amerikanska och europeiska företag, däribland Salomon, som marknadsför skiboards under Snowblades varumärke. Av denna anledning är idrotten ibland felaktigt kallas snowblading.

Snowblades är oerhört populär bland sina anhängare, varav många tout den så mycket roligare än andra snö sport. På en skiboard, är det möjligt att åka igenom med djup snö, manöver i starkt skogsområden, klara puckelpist eller små knölar på skidan kurs, och riva upp snön som snowboardåkare gör. Skiboards är också lätt att lära sig för de flesta individer, även de som har någon erfarenhet av snö sport. är Snowblades ibland jämfört med inline skating, och många inline skridskoåkare har plockat upp skiboards för vintern kul. Av denna anledning Snowblades kallas ibland en övergångsperiod sport, locka vintersport entusiaster såväl som åkare. Sporten tillåter idrottare till makten genom en rad olika terräng samt verkställande tricks inklusive komplicerade vändningar och flips. Skiboards är välkomna på de flesta skidbackar, och även dela rum i half pipe med snowboardåkare.

Skiboards likna kort, tjock, tippade dubbla skidor i design. De är tippade i båda ändarna så att skidåkaren att gå bakåt eller framåt med lätthet. Flesta skiboards har också en liten timglas form som gör att skiboarder att skära genom snön. De flesta skidorter internatelever använda fasta bindningar som snowboardåkare, och brukar inte göra skidstavar heller.

Skiboards arbeta med de flesta vanliga skidor och snowboard boots. Vissa skiboards är utformade för att arbeta med kängor för back land expeditioner, så att vandrare kan lätt övergång till och från skidor. Stövlar för Snowblades bör vara bekväm samtidigt som den fria rörligheten och ett helt upprätt hållning. Det är också viktigt att se till att hälen är stabil i bagageutrymmet, och kommer inte halka eller stiga med skidåkaren rörelse.

p

Skiboards används också i fri stil skidor, eftersom de ger ett brett spektrum av rörelse. Free Style skidåkare njuta vanligtvis spelar med skiboards samt konventionell skidor. De flesta människor som plockar upp ett par skiboards befinner sig tillbaka till sporten, delvis eftersom det är lätt att lära och skidåkare på alla kunskapsnivåer snabbt lär sig tycka om skiboards.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.