Vad är Rash Guard?

utslag vakt, eller rashguard, är en lätt atletisk skjorta gjord av ett material som nylon eller polyester, utvecklat för att ha goda fukttransporterande förmåga. Utslag vakter skyddar huden från en rad olika idrottsevenemang relaterade faror, från skaver till solbränna. Förutom att vara praktisk, utslagen vakten har också blivit en stil förklaring i vissa delar av världen, särskilt kring surfing samhällen, där ett utslag vakt kan bäras som en avslappnad skjorta förutom en del av sportutrustning.

En av de stora fördelarna med ett utslag vakt är att den lätt design gör att den kan användas även i mycket varmt väder. Många människor vill använda utslag vakter med inbyggd SPF skydd i tropikerna för att förhindra solbränna och hålla huden sval när de surfar, snorkle, eller simma. Utslag vakter kan också användas för mark sporter som tennis, och de kan också användas under andra plagg.

Klassiskt, utslag vakt är sliten under en våtdräkt för att förhindra skavning. Längre tid i en våtdräkt kan orsaka hudproblem, särskilt i saltvatten runt områden där dräkten är böjt, som knän och armbågar, med rynkade delar av dräkten skavsår och irriterar huden. Genom att bära ett utslag vakt, kan dessa skaver skador förebyggas. Utslag vakt erbjuder även extra isolering för personer som använder en våtdräkt i mycket kallt vatten. I varma nejder, surfare bära ibland utslag vakt ensam utan våtdräkt, använder det för skydd mot väder och vind utan huvuddelen och obehag av en våtdräkt. Du kan också se hudutslag vakter används i vissa kampsporter, att skydda människor från skavsår och minska den tid som svett stannar nära huden som fuktats bort.

Utslag vakter kommer i olika storlekar och stilar, och de behöver inte vara nära och perfekt monterade ska fungera. Du kan hitta ärmlös utslag vakter tillsammans med hudutslag vakter med ärmar i varierande längder på många butiker sport energiförsörjning, särskilt de som tillgodose surfare, och de finns i barn och vuxen storlekar. För barn kan ett utslag vakt vara riktigt nyttig, eftersom den skyddar känsliga huden mot solbränna och det är bekvämt att bära. Om solbränna är ett problem, kontrollera att vara säker på att ett utslag vakt kommer med en SPF-rating, vilket tyder på att det har testats och godkänts för UV-skydd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.