Vad är Pickleball?

Pickleball är en utomhus sport kombinera olika regler för ping-pong, tennis och badminton, med paddlar liknar ping-pong. Det spelas på en badminton-sized netto domstol med tennis-liknande regler. Pickleball använder trä paddel och en perforerad plast baseball bollen med hål. Det här spelet kan spelas på en hård yta, och har i över 40 år.

Spelet spelas med en netto 36 inches (91 cm) hög på kanterna och 34 inches (86 cm) hög i centrum. En tjäna görs bakifrån heller baslinjen. Serverar sker under midjan och med ett lömskt stroke. Den pickleball spelaren till höger serverar först, och båda spelarna i ett lag tjäna innan ger service till de andra lagen. Matcherna spelas till 11 poäng, och sidorna är kopplade till varje punkt.

Poäng intjänas, som i tennis, när bollen är drabbade av gränserna, eller när det andra laget inte återvänder en volley . Bollen måste studsa innan de återvände på serven, och dessutom måste studsa innan den andra tillbaka. Det finns en sju fot inga volley zon på vardera sidan av nätet, där en spelare inte kan stå på volley, eller landa efter volley.

Pickleball är populärt eftersom det är lätt att lära. Med Wiffle boll, kan hastigheten på spelet då saktas ned för nybörjare. Bollen är lättare att slå än en tennisboll eller en ping pong boll. Domstolen är större och spelet är lättare med en kort nät. Spelare kan spela på en utfart, en badminton domstol, eller en all-purpose sport domstol. Pickleball är populärt rikstäckande i USA i sekundär-kurser på gym, på YMCAs och hälsa och fitness center.

Pickleball, medan lätt för nybörjare, kan också utvecklas till en intensiv konkurrens på hög nivå spelare . Med ett lågt netto, en domstol mindre än en tennisbana och en nej-volley zon, tempot i spelet kan eskalera med fyra erfarna spelare. Många pickleball ligor runt om i landet funktionen erfarna spelare med hög grad av konkurrenskraft.

skapades Pickleball i Puget Sound område utanför i Seattle i delstaten Washington i 1960-talet. Den kallades för hund i en av medskapare, Pickles. Pickles, enligt legenden, skulle springa efter och hämta bollarna och gömma dem. Familjen började spela ett spel med Pickles "boll. Och så de kallade spelet efter hunden. The meduppfinnare och ägare av Pickles, amerikanska kongressledamoten Joel Pritchard, som ursprungligen spelade spelet som en familj sport på skoj. Över 20 år, dock utvecklat spelet en uppsättning standardiserade regler och en efter runt om i landet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.