Vad är Pet Rocks?

För alla som behöver det perfekta husdjuret-lättskött, billig och lydig-Gary Dahl erbjuder den perfekta lösningen: Pet Rocks. I april 1975, Dahl, en kalifornisk arbetar med reklam, skojade med vänner om hur han hade det perfekta husdjuret. Hans husdjur misskött aldrig gjorde inget kladd, och inte kostar en massa pengar. Hans vänner hjälpte honom besjungare av ett "husdjur" rock, och en modefluga föddes.

Under de kommande två veckorna, skrev Dahl Pet Rock Training Manual , en manual för ägare som ville ha en bra relation med sina sällskapsdjur stenar. Manualen innehåller anvisningar för undervisning ditt husdjur rock knep såsom hur man spela död och rulla över, liksom hur hus träna din rock. Ägare instruerades att placera sina sällskapsdjur stenar "på några gamla tidningar. Stenen kommer aldrig att veta vad papper är till för och kräver inga ytterligare instruktioner. " Efter handboken skrevs skapade Dahl en Pet Rock att gå med den. Han köpte en Rosarita Beach Stone på en byggarnas leverans butik. Denna sten, en rund grå sten, var den dyraste sten i butiken. Dahl packade den i excelsior i en PET transporterar låda fall gåva till handboken, och den första på över 5 miljoner PET Rocks sålda före flugan gick ut i stil. The Pet Rock såldes först i San Francisco-området, sedan fångad på och sprida sig till New York. Neiman-Marcus beställde hundratals Pet Rocks lager deras butiker, och deras skapare framträdde på The Tonight Show med Johnny Carson. Dahl sålde sin Rocks för $ 3,95 amerikanska dollar (USD) var, nästan omedelbart bli miljonär. The Fad var snabbt över, vilket Dahl med överblivna Pet Rocks som relabeled som Alla hjärtans dag presenter, men sålde inte.

Ursprungligen var Pet Rocks helt enkelt vanlig sten, men personligheter skapades snabbt, inklusive klippor med ansikten målade på dem, födelseattest och "papper", och flera stenar säljs tillsammans som en familj av Pet Rocks. Copycat versioner av Pet Rocks såldes också, bland annat en briljant heter en: "The Original Pet Rock. "

Pet Rocks kan ha varit en kortvarig modefluga, men de blev en minnesvärd stund i 1970-talet och i historien om dumma modenycker. Många som minns 1970-talet tror ömt av sina egna Pet Rock, visar att marknaden verkligen är allt, och att amerikanerna kommer att köpa något, oavsett hur bra meningslöst det är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.