Vad är Parasailing?

Parasailing är en sport med en fallskärm och en båt. Den person som tränar parasailing är ansluten till en fallskärm och därefter samman till en motorbåt, som kör iväg, få och behålla den person från marken. Parasailing anses av många en hobby än en sport, eftersom personen på fallskärmen har någon kontroll över rörelse och hastighet, och därför blir bara en passagerare. Vissa länder utför parasailing utan båt, genom att koppla en person till ett land fordon. Detta är dock bedömts vara farligare, och rekommenderas bara till dem som har lite övning i parasailing förväg.

Parasailing är en relativt ny sport, skapade på 1970-talet av en far som ville prova något nytt som family entertainment. Brian Gaskin utformad så småningom sin egen fallskärm, den "Waterbird" och finansierat det första parasailing företaget i världen. "Waterbird Parakites" är nu den största tillverkaren av parasailing utrustning i världen. kan Parasailing utövas av vem som helst, eftersom det inte kräver någon särskild färdighet utom förmågan att simma. Under flygningens slingrar sig ner, slutar personen parasailing upp i vattnet, som anses vara det säkraste sättet att stoppa en parasailing rida. Människor som är höjdrädd bör också vara försiktig om parasailing, som vissa flygningar görs upp till 2000 fot (610 m) från marken. Som person parasailing bifogas fallskärmen med en sele, är skaderisken mindre, så att både barn och äldre människor att njuta av parasailing. Den yngsta personen i rekordfart gå parasailing var 9, den äldsta, 87.

Parasailing är populärt i Västindien och på turistmålen med tonvikt på vattenaktiviteter. Florida har ett antal parasailing operationer, och det gör de flesta centralamerikanska länder. Original Parasailing flygningar var endast en person, men fler och fler företag erbjuder nu grupp flygningar genom särskilt utsedda fallskärmar. Det maximala antalet personer i en grupp flygningen är tre, nog för en liten familj att njuta parasailing tillsammans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.