Vad är PANNKAKA?

PANNKAKA är ett enkelt kortspel som kan spelas av ganska små barn. Målet PANNKAKA är att sluta med alla kort. De erforderliga kunskaperna är hand-öga-koordination och förmåga att känna igen korten kallas knektar.

Hur man spelar kortspelet PANNKAKA
Spelet PANNKAKA brukar spelas med minst tre spelare, men två kan spela. Dealern blandar en kortlek på kort, med bort jokrar, och handlar till spelare som går runt cirkeln eller tabell, nedåtvända stackar som inte behöver vara exakt jämn.

Spelaren på vänster om dealern börjar med att ta det översta kortet från hans eller hennes nedåt stacken och vända den upp så att alla ser det på samma gång samtidigt, och utan tvekan, med början en skorsten vid mittpunkten mellan alla aktörer.

Spelarna fortsätter att vända på ett kort i taget på samma sätt tills en Jack avslöjas. När han ser en Jack, måste alla spelarna försöker slap det första, när den har placerats på bordet. Den spelare som slår det Jack först får ta inte bara Jack, men alla kort under den, som vände nedåt och placeras under lugg han eller hon redan har. Ibland spelaren är skyldig att blanda hela högen, och några gånger spelet fortsätter utan hasa.

När en spelare får slut på kort, vare sig han eller hon är ute ur spelet eller han eller hon får chans att smälla nästa Jack som visas, varigenom hans eller hennes kort lugg. Eftersom spelet spelas i båda riktningarna, bör reglerna bestämmas innan spelet börjar. Spelaren att samla alla korten vinner.

Anteckningar om att spela PANNKAKA
Det är lättare att avgöra vem som var först i en PANNKAKA hopar sig om spelare lämnar sina händer på plats efter slapping. Om en spelare slår felaktigt ett kort som inte är en Jack, han eller hon ger det översta kortet i hans eller hennes lugg, höll nedåt, till den person som haft detta kort, och personen placerar den på toppen av hans eller hennes lugg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.