Vad är NFL?

NFL står för National Football League, den största och längsta bestående professionell fotbollsliga i USA. NFL består av 32 lag, i två konferenser, American Football Conference (AFC) och National Football Conference (NFC). Det lag som vinner den AFC Championship möter vinnaren av NFC mästerskapet i Super Bowl i slutet av varje säsong.

År 1920 bestämdes det att fotboll krävs bättre organisation och regler företag, att vara betraktas som mer professionella. Ett förbund bildades, som senare skulle bli NFL. Vid starten kallades ligan American Professional Football Conference, eller APFC. Saker var oroliga fortfarande, och senare samma år, var namnet åter ändrats till American Professional Football Association, eller APFA. Följande år växte föreningen till 22 lag.

Föreningen störs fortfarande av kaos, som krav för stödberättigande och andra problem dykt upp. Ligan återigen bytt namn 1922 till National Football League, som är dagens NFL. De fann till slut ett namn som fastnat. Det var inte förrän 1925 som NFL rönt stor uppmärksamhet. På Thanksgiving Day 1925, den största publiken någonsin kom tillsammans för att titta på en professionell fotbollsmatch. Chicago Bears tog på Chicago Cardinals, varken laget sätta några poäng på tavlan. Ändå var spänning i luften och NFL fortsatte att vinna mer popularitet. Bara några dagar senare, gick Bären på vägen, och när de mötte New York Giants, antalet åskådare nästan fördubblats det första rekordstor publik.

År 1941, nästan tjugo år efter NFL började den första kommissionären hette, till tillförordnad ordförande avgick. Mannen hette Elmer Layden. Ett decennium senare sågs NFL Championship för första gången på TV, kust till kust. Nästan tio år efter detta blev Pete Rozelle kommissionären för NFL. American Football League (AFL) kom också på scenen. Efter säsongen 1969 slogs AFL med NFL.

NFL lärde sig det på nytt skulle kunna ha en viss konkurrens 1973, då World Football League (WFL) tillkännagavs. Dock fanns någon oro över att utvecklingen ogrundade. Den WFL gick under bara två år senare.

Super Bowl XVI skrev historia på CBS 1982 som den mest sedda sportevenemanget någonsin, och ett år senare, i Super Bowl var den mest sedda live evenemang på TV, för tionde året i rad. Det var liten fråga att NFL hade bytt tv-tittande för alltid, söndag, måndag nätter, och under en vecka i januari. Eventuella tvivel som kan ha dröjt göts avsatts i 1986 då Super Bowl XX blev den mest högt betyg tv-program av alla slag, med över 120. 000. 000 tittare. Chicago Bears gjorde det värt att titta på när de besegrade New England Patriots 46-10.

1990-talet var år fyllda med rekordmånga professionell fotboll, och på sekelskiftet var biljettförsäljning posterna brutits också. År 2000 fanns en särskild återförening för NFL Hall of Fame legender, och över 100 av de största var där för att fira.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.