Vad är Mr Green?

Eight Ball är ett populärt spel i fickan biljard som anses vara en krampa av både amatörer spela och professionella tävlingar. Spelet spelas med hjälp av femton bollar, inklusive 8-ball, och den vita bollen. Medan den officiella reglerna of Eight Ball variera från en plats till nästa, finns det några grundläggande riktlinjer som styr nästan varje officiell uppsättning regler som används i tävlingar.

Eight Ball spelas på ett biljardbord med spelaren med en pool kö för att utföra rörelser som syftar till att sänka eller ficka varje femton numrerade bollar genom att använda poolen kö för att köra den vita bollen i den andra bollar på bordet. Till att börja med är de bollar ordnade i ett triangelformat spår, med åtta bollen i mitten av grupperingen. De köbollen används för att bryta rack, skicka bollar till olika positioner på bordet. Om personen bryter spåret fickor en boll, hans eller hennes tur fortsätter tills en övergång inte ficka en boll. Spelet fortsätter med att alla spelare fortsätter att spela tills han eller hon underlåter att sänka en boll i en ficka. Målet för denna biljard spel är att sänka alla de numrerade bollar på bordet, tills bara åtta bollen är kvar. I detta läge måste spelaren uppmaning som ficka han eller hon kommer att försöka använda för kasserar in åtta bollen. Om spelaren inte ficka bollen, eller åtta kulan landar i en annan ficka än den som anvisas av spelaren, är det tur förlorade. I vissa versioner av Eight Ball, den motsatta spelare har möjlighet att placera de åtta bollen på bordet och försöka sänka bollen. I andra versioner är spelet anses vara fullständiga, när åtta bollen är sänkt i vilken ficka som helst.

Eftersom det inte finns några skillnader i regler som gäller för Eight Ball, spelare som väljer att delta i tävlingar bör alltid se över bestämmelserna i bruk innan vi börjar spela. Samma sak med vänskapsmatcher på lokal biljardhall också. Förtydligar reglerna innan du börjar spela hjälper spelet att bli mer underhållande och även uppmuntra god sportsmannaanda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.