Vad är Motocross?

Motocross allmänt anses vara världens mest populära form av motorcykel racing. Motocross kommer från en fransk term som kombinerar motorcycling och längdåkningsspår. Motocross spår vanligtvis består av berg, grusvägar och leriga spår och svängar. Storleken på de kurser som ger upp till 40 ryttare att tävla på samma gång. i motocross, är professionella tävlingar mätt som tid. En professionell lopp varar vanligtvis i 30 minuter. Efter denna tid, när ledaren har passerat mållinjen, han får en signal för att visa att det finns två varv kvar. På nästa varv, är han med tanke på ett varv att gå signal och loppet är färdig i slutet av varvet. Detta kallas 30 minuter plus två varv .

Andra motocross tävlingar kan fastställas enbart på varv, så att den första ryttare att slutföra ett förutbestämt belopp varv vinner. De första tre ryttarna att slutföra varv kallas pallen ryttare och vinna första till tredje positioner. De cyklar som används i motocross intervall från 50 till 550 cc. Cyklar tävla i individuella tävlingarna efter deras motorstorlek. Cyklarna är mycket lättare än vanliga motorcyklar och metall, t. ex. aluminium används i stället för tyngre metaller. Motocrosscyklar kan köpas i färdiga att konkurrenstillstånd eller anpassas till ryttarens smak. Highly tuned professionella cyklar kallas fabrik cyklar .

Motocross Racing är en av de mest spännande sport att titta på. Riders tycks utföra dödsföraktande svängar och hopp. Ansträngningen som används för att styra cykeln är synlig och ryttaren kan ses flytta sin vikt på väg att vända och manövrera cykeln för maximal hastighet. Hjulen snurrar ofta och spraya upp lera när en ryttare försöker kontrollera dragning av cykeln.

Motocross förare måste vara extremt passa. Sporten är mycket krävande för armar, ben, axlar och glutes. Föraren måste kunna behålla kontrollen över sin maskin på en kurs som de flesta människor skulle ha svårt att gå över. High-speed landningar från en höjd av cirka tjugo fot kan slå igen motorcykeln och dess ryttare. G-krafter som produceras av dessa kan testa en ryttare uthållighet och styrka till gränsen.

Motocross racing kan skrivas in så tidigt som fyra år gammal. Barn i denna ålder använder 50 cc bikes. Varje år i början av maj, är den amerikanska motorcyklist Association (AMA) Championship Motocross Series hållas. Det består av 24 tävlingar på 12 banor över hela USA. Varje evenemang hålls på varandra följande söndagar, och både 125 cc och 250 cc cyklar ras. AMA Motocross Championship Series anses vara den främsta motocross tävling i världen och är lika roligt för publiken som för deltagarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.