Vad är Lacrosse?

Lacrosse är en populär sport i Sverige, Nordamerika, Frankrike, England och andra delar av Europa. Detta spännande sporten är en kombination av fotboll, basket och hockey och spelade med en liten, hård boll och hålla kallas Crosse. Det Crosse har en korg-liknande skopa i ena änden som används för att fånga och kasta bollen.

Lacrosse är främst en amatörsport spelat på high school och college nivå av både män och kvinnor. Intercrosse, the co-ED version av lacrosse, är en del av den fysiska kursplan för många U. S. elementära, junior och gymnasier. Lacrosse är en sport som kräver uthållighet, eftersom det finns en hel del löpande, men behöver inte deltagarna vara speciellt stor eller stark, vilket krävs i basket eller fotboll.

Mäns Lacrosse spelas på ett område som är 110 meter lång och 60 meter bred. Spelet varar i 60 minuter på högskolenivå. Det finns en halv tid av 10 minuter, efter de två första 15 minuter kvartal. Varje mäns lacrosse laget har 10 spelare: en målvakt, samt tre vardera av backar, mittfältare och män attack. Varje spel börjar med en center face-off, och som i fotboll, kan bara målvakten vidrör bollen med händerna. Även Lacrosse anses vara en kontakt sport, spelare kan begå tekniska och personliga fouls för ovanliga strävhet och piska kontroll.

Lacrosse har sitt ursprung i den indianska kulturen. Det anses vara den äldsta nordamerikanska sport. När indianer spelade lacrosse, kan området vara någon där från ett till 15 miles lång och varar i dagar. Lacrosse ansågs göra människor starka, och därför bättre krigare. Vissa stammar skulle "leka" lacrosse med så många som 1000 män på varje sida av fältet. De skulle skopa bollen, då av trä, sten, hjort hud eller lera, och kasta den till en annan gruppmedlem vid körning mot målet. De tidiga Lacrosse mål var antingen en enda stolpe eller en uppsättning av stolpar genom vilket de kunde kasta Lacrosse bollen.

dagens lacrosse har starkt påverkats av registrera ett spel som gjorts av en jesuit missionär heter Jean de Brebeuf. Den matchen spelades 1636 i vad som nu Ontario, Kanada och följde ett liknande mönster lacrosse nuvarande spel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.