Vad är Kung Fu?

Kung fu är en av ett antal kinesiska kampsporter syftar till att förfina kroppen och sinnet. Det är kanske en av de mest kända kinesiska kampsporter, eftersom många filmer införliva kung fu tekniker. Det finns hundratals stilar av kung fu lärde hela världen, även om de kan löst delas in i två läger: Shaolin style kung fu, och andra tekniker, av vilka några har en historia som ut datum Shaolin ordning.

Kung fu ses med en rad olika stavningar bland gung fu och gong fu. Detta stava variation beror på svårigheten att transkribera från kinesiska till andra språk. Under det 19: e och tidig 20th centuries, var translitererad kinesiska med Wade-Giles-systemet, som införlivade de kinesiska "g" ljud med "k" delar av Kina och Taiwan fortfarande använda Wade-Giles-systemet, men större delen av Kina har börjat använda pinyin, som ersatt "k" av Wade-Giles-systemet med ett "G" Bruce Lee och andra berömda kampsportutövare från Kina också använda "g" när man talar om gung fu.

Shaolin Gung Fu har sitt ursprung i det femte århundradet. Som vissa andra kampsporter, började det i religiösa tempel, där munkarna sökte en själ och kropp disciplin. Förutom striderna stil, kung fu också mentala övningar och religiösa rutiner för att balansera hela kroppen. Kung fu är i grunden om att anpassa utövaren med chi, livskraften som tros röra sig överallt omkring oss.

Shaolin tempel liknade universitet, integrering av ett brett spektrum av frågor i studien. Därför traditionell Shaolin stilar som Wing Chun, Crane, Praying Mantis och Hung Gar inhämta kunskaper från områden utanför kampsport, såsom helande konst och meditation. Förespråkarna för Shaolin stilar tror att de är mer rundade kampsport stilar, och att utövarna kommer att dra nytta av dem på hela kroppen nivå.

Andra slåss stilar, varav en del finns före Shaolin stil, är också samlas under Kung Fu paraply. De omfattar Pa-Kua, Eagle Claw, och Eight Drunken Immortals stilar. Dessa kung fu discipliner anses inte vara Shaolin stil, eftersom de inte hade sitt ursprung i tempel, och är främst inriktat på att bekämpa tekniker.

Vare Shaolin eller på annat sätt, kung fu präglas av taktik självförsvar som tur energin hos en angripare mot honom eller henne. Trots att tekniken kan variera, enskilda kung fu stilar lär gripar, kast, sparkar, slag och användning av vapen såsom stavar. Utöver den fysiska disciplin, mest kung fu stilar placera en betoning på respekt, ära och leva ett balanserat liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.