Vad är Kayaking?

Kajakpaddling är en motionsidrott där deltagarna använder specialiserade båtar kallas kajaker i en mängd olika vattenvägar. Kajaker finns båtar som tar en mängd olika former, beroende på den funktion som de är utformade. Folk kan ta Kajaktur på havet, floder, i surfzoner, och längs vita vattendrag. Deltagarna kan ofta ha minimal kompetens och fortfarande mycket roa sig själva. Vissa människor tar kajaker med dem när de reser till paddla kajak, och andra kajaker hyra eller delta i guidade Kajaktur på en destination. En kajak är en båt med täckt däck och ett litet hål för någon att sitta i. ben sitter är dolda, varm och torr inuti båten. De var ursprungligen avsedd för användning i Arktis, där kallt vatten läcker ut i en båt kan potentiellt vara farligt för någon som använder det. Många traditionella kajaker var skräddarsydd för den enskilde användaren. Kajaker drivs med dubbla blad åror, och de kan vara ganska snabb och lättmanövrerad. En av de vanligaste typerna av kajakpaddling är rekreation kajakpaddling i floder och sjöar, med breda, mycket stabila kajaker. Eftersom vattnet är vanligtvis relativt lugn, vi människor inte behöver så mycket erfarenhet för att njuta av den här typen av kajak, trots att förbereda dem för ett utsläpp med flytvästar är en utmärkt idé. Mer kompetent kajakpaddlare njuta ocean kajakpaddling, vilket innebär att man tar kajaker ut på öppna havet. Mer komplexa strömmar och stora vågor göra denna typ av kajak farligare.

People också använda kajaker gå racing, eller navigera vita vattendrag. Båda dessa typer av kajakpaddling kräver mycket mer skicklighet, tillsammans med specialiserade båtar. En annan typ av kajak tillkommer vissa människor är surfa kajak, som är avsedd att användas i områden med brytande vågor. Kajaken har utformats för att vara stabil, och kan användas nästan som en surfbräda att rida på vågorna. Vissa företag tillverkar också uppblåsbara kajaker, som kan packas ner för att göra bagage mindre betungande. Flera varianter av uppblåsbara kajak finns, bland annat en version som inkluderar en intern ram för att göra det mer stabilt och säkert för Ocean användning.

De redskap som krävs för kajakpaddling är ganska minimal. På den mest grundläggande, behöver en paddlare kajak, paddel och en flytväst. För kajakpaddling camping resor, vattentäta väskor som kan vara instoppad i kajaken är mycket användbara. Längre kajaker har ofta en separat lucka för stuva fiskeredskap. Kayak camping är ett bra sätt att utforska naturen från vattnet, dra iland för att vandra, läger eller äta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.