Vad är Jousting?

Jousting är en medeltida HÄSTSPORT som skulle visa lämplighet och lämplighet för strid. Under senare delen av 1500-talet, tornerspel var en mycket populär sport i hela Europa, och tävlingar var ofta välbesökta. Populariteten för tornerspel minskade efter detta, trots att sporten är fortfarande praktiseras av moderna fans, som har anpassat det något att göra den säkrare. Tornerspel demonstrationer kan ofta ses på stora Renaissance mässor, och vissa organisationer regelbundet turneringar för att visa och finslipa sina färdigheter tornerspel. I medeltida tornerspel, var målet att avsätta motståndaren eller för att visa sin förmåga att döda från hästryggen. De flesta människor associerar tornerspel med lutning, en division av tornerspel som riddare rida direkt mot varandra medför långa lansar. Riddare försöker slå varandra från sina hästar med dessa lansar, vanligtvis på tre starter. Andra vapen kan användas i tornerspel också, även dolkar, yxor krig, och svärd, typiskt, gick riddare genom tre cykler där varje vapen innan vi går vidare till nästa. Målet med medeltida tornerspel var inte att döda eller allvarligt skada motståndaren, även om detta skedde. Ofta skulle kolleger riddare och medlemmar av militären organisera tornerspel sinsemellan för att finslipa sina färdigheter eller bestämma deras mästare. En illa placerad blåsa kan leda till personskador eller dödsfall, särskilt om en lans lyckats penetrera en jouster hjälm. Tornerspel var såg vanligtvis av en skara adelsmän och andra, och de kunde bli ganska vild, ofta med andra krig spel.

tornerspel Hästarna som används i tenderade att vara stabilt uppbyggd och tränad att svara på benet kommandon, så att deras ryttare kan ha fria händer. Normalt hästar bar bepansrade ansiktsskydd för att skydda dem, tillsammans med breastplates och robust sadlar som var nästan likadana fåtöljer. Tilläggen bar full hjälmar och platta eller chainmail, vanligen kraftigt vadderad för att fördela effekten av lans och yxa slag.

I modern tornerspel, vapen är tillverkade av lättviktsmaterial så att de bryter efter stöt. Riders, vanligtvis autentiska kläder och rustningar, och deras hästar är historiskt korrekt, liksom. Poäng ges när vapen är trasig på sköldar och rustningar, och målet är en demonstration av färdighet, snarare än unhorsing motståndaren. Trots att modern tornerspel är mycket säkrare än den historiska versionen är det inte en sport för amatörer, eftersom det kräver enorma samordning och kontroll, tillsammans med en välutbildad häst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.