Vad är Ice Dancing?

Isdans har en lång och framgångsrik historia som både en konstform och en stil som i konståkning. Först utvecklades kring sekelskiftet 20th Century i Storbritannien, isdans är tänkt att vara ett exempel på sällskapsdans som sker på isen. Sporten fortsätter att glädja människor över hela världen.

Isdans kräver närvaro av två konståkare arbetar tillsammans. Som med alla typer av par skridskor, är det nödvändigt att koreografera de rutinmässiga och se rörelsen är flytande och naturligt. Till skillnad från många former av konståkning, är isdans inte avsedd att omfatta ett antal gymnastik-stil rör sig och störtar.

Tanken bakom isdans är att presentera en graciös och underhållande rutin som lätt skulle kunna flyttas till en balsalsgolv och fortfarande utföras med liknande resultat. För detta ändamål is dansare behöver kompletterande musik som har ett stadigt beat, som också är en skillnad mot andra former av par skridskor. Intressant nog är isdans bara om den enda form av skridskoåkning presentation som kommer att tillåta användningen av sång i den medföljande musiken.

Ice dansare kan straffas i tävlingar om de försöker införliva mer spektakulära flyttar in i sina rutiner. Till exempel skulle alltför många hissar inte passa alla, liksom ett överflöd av en partner svänger den andra ut. För många år, ett par som valde att presentera en is dans tvungen att hålla sig inom den traditionella dansen håll. I viss mån har detta krav hävas för moderna tävlingar, även om danserna är inte meningen att någonsin bli mer än två armar längder ifrån varandra.

Isdans omedelbart fångad på i Storbritannien, bli populär nog under 1920-talet att inspirera ett antal tävlingar. Vid mitten av 20th Century, var isdans börjat odla en internationell publik. År 1952 var isdans först ingick i tävlingar vid VM i konståkning Championship. Av 1976 blev isdans också togs upp som ett formellt konkurrens vid vinter-OS. långt in på 1970-talet, dansare is från Storbritannien dominerade tävlingarna. Under 1980-talet började dock ryska utmanare vinna utmärkelser för isdans och utvecklat ett rykte att ge en färgstark och spännande inslag i idrotten. Använda lysande costuming och överdrivna ansiktsuttryck, började de att skära sin egen nisch i världen isdans, och har förblivit en livskraftig kraft denna dag.

Som den 20: e århundradet gick mot sitt slut, styrelser för olika tävlingar isdans började främja en återgång till den mer konservativa stilen i isdans och drog idrott tillbaka mot sina rötter sällskapsdans. Detta orsakade lite uppståndelse, som anger att begränsningar läggs på konkurrerande lag var resulterar i tråkiga rutiner. Att kompromissa, lyftes många restriktioner och användningen av scenbelysning och andra tekniska effekterna var uppmuntras. Detta har hållit visst utrymme för isdans behålla sin anknytning till rörelser balsalen stil, medan det fortfarande ger is dansare visa sin förmåga att utföra unika rutiner och metoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.