Vad är Heliskiing?

Helikopter skidåkning, förkortat helikopter skidåkning eller helikopterskidåkning, är en spännande vintersporter. Heliskiing rekommenderas endast för avancerade åkare, på grund av den större tekniska och fysiska krav. Heliskiing innebär att man tar en helikopter till en ski webbplats, i syfte att nå spår som inte kan nås på annat sätt. Av trail skidåkning kan vara ett spännande äventyr, som skidåkare får uppleva hög kvalitet snö i en ren miljö.

Heliskiing företag som specialiserat sig på utförsåkning resor, ger skidåkare med transport till platsen och upphämtning i den andra änden, vid behov. Vanligtvis endast små grupper av skidåkare tas upp i en tid av säkerhetsskäl, och skidåkare är också åtföljas av en guide som känner till terrängen. Grupper om fyra till 12 skidåkare kan uppleva branta och ibland farliga vägar skidor på färsk pudersnö. Sluttningar används för helikopterskidåkning är inte tränas, med skid-företag äventyret på egen risk. Om du funderar på en helikopterskidåkning resa är det viktigt att du ärligt bedöma din skidåkning förmåga. Om du inte är en erfaren skidåkare, bör du logga mer tid i backen innan du bokar en resa helikopterskidåkning. På ett minimum, bör du vara skickliga på att de mest utmanande linjer, back country skiing, och följande riktningar. Du bör också ha viss utbildning i utomhuspedagogik överlevnad i fall du blir skild från gruppen.

Heliskiing medför fler risker än traditionell skidåkning, särskilt lavinfara. Helikoptern kan störa snötäcket och skapa en potentiell källa till instabilitet. Även personal bedöma vanligtvis snön på regelbunden basis, kan de missa svagheter i snön som skulle fångas på normalt groomed stigar. Företag som erbjuder helikopterskidåkning också ha tillgång till personal för att övervaka väderförhållanden, och den personal som dikterar huruvida skidåkare är tillåtet att gå ut.

På grund av lavinfara, måste heliskiers bära transceivers att använda i nödfall. En transceiver sänder platsen för en förlorad skidåkare att söka och besättningar räddning. Vissa innehåller också ledstjärnor för att hjälpa rädda besättningen på natten. I de flesta fall kommer en helikopterskidåkning företag ge transceivers tillsammans med annan specialutrustning för att åka skidor kunder för att garantera deras säkerhet. Dessutom kan vissa företag ge grundläggande utbildning i lavin säkerhet och räddning till sina kunder.

Heliskiing kan vara ett spännande äventyr för den erfarne skidåkaren. Genom att följa grundläggande säkerhetsåtgärder och de riktningar som reseledare, kan heliskiers återvända till lodgen vid slutet av dagen med spännande berättelser. Heliskiing är tillgänglig över hela världen, med många helikopterskidåkning resor som erbjuder en möjlighet att se området som annars skulle vara otillgängliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.