Vad är Go-Kart?

Go-karts är en typ av små, suspensionless fordon. De kommer i olika former, från motorless modeller till högt driv, högpresterande go-karts avsedd för konkurrenskraftiga racing. Även om många människor associerar go-karts med barn, människor i alla åldrar ras go-cart och ofta använda dem som en språngbräda till mer avancerad motorsport. Racing go-karts är en populär sport i både Nordamerika och Europa, med ett antal olika ligor och nationella mästerskap. Den Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), mest känd för att reglera Formula One lopp, även övervakar internationella go-kart tävlingar, inklusive CIK-FIA Karting World Championship. är den enklaste typen av go-kart vanligen kallad Billy kart eller tvål-box vagn, och är lite mer än en låda med hjul. Dessa go-karts har inga motorer, och i stället förlita sig på allvar för sina impulser, och de flesta tävlingar äger rum ner en enda backe. Soap-box racing huvudsakligen är inriktad på barn, och kan vara en rolig introduktion till racing som en sport.

Motoriserade go-karts komma i en häpnadsväckande mängd komplexitet och makt. Enkel fyrtakts go-karts finns, som är kraftfulla tvåtaktsmotor go-karts. Vissa go-karts använda alternativa nätaggregat, inklusive alkohol bränsle, elektriska motorer och motorer propan. Go-karts kan variera i kraft från 15 hästkrafter ända upp till 90 hästkrafter och uppåt.

Go-karts kan vara tävlat i en rad olika situationer. En av de mest kända är ett enkelt kortslutning spår avsedda för amatörer och barn. Dessa spår är i regel under 1 km (0,6 mil) lång, med däck och andra former av skydd på sidorna. The go-karts finns i dessa hobby spår, och normalt används mer för underhållning och säkerhet än för direkt hastighet. Go-karts också tävlat på mycket längre spår, vanligen delas med andra motorsport och är avsedda för högre prestanda go-karts. Dessa spår är vanligtvis för konkurrenskraftig karting, men kan även hyras fritiden för amatörer intresserade av att uppleva direkt hastigheten på en hög effekt-go-kart.

Go-karts är anpassningsbara nog för att användas på ett stort antal ytor, samt flera anpassade spår för karting också förekommer. Grusvägar är vanligast i USA, men isen spår även finnas för go-karts som har modifierats med spetsade hjul för bättre framkomlighet. Go-karts kan nå extraordinära hastigheter, vilket är en anledning att de ofta används som en introduktion till full tävlingsbilar. Flesta hobbyutövaren karting kan inte gå mycket fortare än 90 mph (145 km /t), medan professionella go-karts kan nå hastigheter över 160 mph (260 km /t).

Prissättning på go-karts varierar så mycket som prestanda och kvalitet. Ett anständigt amatör go-kart kan köpas för strax under 300 USD, medan en top-end go-kart kan kosta uppåt på US $ 10,000.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.