Vad är Geocaching?

Geocaching är en relativt ny aktivitet som kombinerar vandring, skattjakt och Global Positioning System (GPS). För mer information om GPS kan du läsa wiseGEEK artikel med rubriken: Vad är GPS?

Geocaching omfattar två olika partier, som består antingen av enskilda eller grupper. En part gömmer en cache i hela världen och registrerar latitud koordinater med hjälp av en bärbar GPS-enhet. Cachen består som regel av en liten plastbehållare som rymmer några små saker som leksaker eller mynt.

koordinater och relaterad information om var de dolda cache görs offentligt, oftast på webbplatser såsom geocaching. com. Geocachers söka efter dessa dolda cachar med egna bärbara GPS-enheter i samband med kartor och ledtrådar. När de slutligen upptäcker cache, kan de ta några av de objekt och lämna ett par olika sådana för framtida geocachers.

Geocaching är en populär ny hobby och ger ännu en anledning att utforska världen omkring oss. Upptäck en dold cache efter långt sökande är förvånansvärt givande händelse. Det finns tusentals cachar över hela världen väntar på att upptäckas av alla som vill delta.

Som Geocaching blir mer och mer populära, är några deltagare att lägga till nya nivåer av komplexitet för att hålla det intressant. För excample del geocachers gömma cachar i särskilt svåra platser såsom vatten eller upp i ett träd. Vissa geocachers gömma cachar i serie så att en första cache innehåller instruktioner för att upptäcka en annan cache och så vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.