Vad är Flyrods?

Personer som fiska ofta använder en typ av fiske stav som kallas en flyrod. Här är några utmärkande egenskaper flyrods, samt lite bakgrund om ursprunget till denna mycket populära grund av fisket sport. används i form av fiske som kallas för flugfiske, flyrods är särskilt avsedda för gjutning av en fluga linje. En av de saker som flyrods bortsett från många andra typer av fiskespön är platsen för rullen. Fiskare som använder flyrods kan notera att rullen finns på ändan av staven snarare än längre upp stången delen av staven. I själva verket är rullen hittas under handtaget eller grepp om staven. Poängen med att ha rullen ligger i slutet av flyrod är avsedd att ge fiskaren större inflytande vid gjutning av linan.

Flyrods tenderar också att ha fler linje guider än de flesta andra spö mönster. Detta är ytterligare ett exempel på en mekanism som tillåter flugfiskare en högre grad av kontroll när det gäller gjutning av linan. Medan det finns några skillnader i längden på flyrods, nästan alla modeller är någonstans mellan sju och nio meter i längd. Det finns dock exempel på flyrods som är så länge som fem meter. Det finns ingen speciell typ av linje som måste användas med flyrods, även om de flesta fiskeentusiaster skulle rekommendera en enklare typ av linje som fortfarande hade en hel del styrka. Det finns vissa belägg för att begreppet flyrod skedde för mer än två årtusenden. Visst flugfiske var känd och praktiseras i Afrika så långt tillbaka som tre tusen år sedan. Tidigt detaljer är oklara, verkar det som om en konstruktion med ben krokar längs en bambu-stav för att behålla kontrollen över linjen var relativt vanligt långt in i vår tideräkning. Det exakta datumet för utvecklingen av begreppet en rulle för lina är inte känt, men det var i allmänt bruk i början av nittonhundratalet.

Historiskt material val när det gällde byggandet av flyrods, bambu är fortfarande ett av de material som används ofta, även om användningen av glasfiber blev mer populär efter dess utveckling i mitten av nittonhundratalet. Idag, mer och mer flyrods görs med hjälp av kol grafit, och snart kan överträffa både bambu och glasfiber som medium valet för tillverkning av flyrods.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.