Vad är Damsadel?

Termen Damsadel är ett ridsportcenter term som används både till en åkstil och att en viss typ av sadel. När ridning Damsadel, sitter ryttaren undan i stället grensle hästen, vilket innebär att båda benen är uppdragna på samma sida av hästens kropp, snarare än placerade så att de omfattar sadeln. För att få köra undan säkert, en speciellt utformad sadel kallas Damsadel används.

rötter Damsadel ridning är hundratals år gamla, även om ridning tekniken är begränsad främst till kvinnor ryttare. I europeisk tradition, men kvinnor red hästar, ansågs det opassande för dem att rida grensle. Redan på 11-talet, red kvinnor i särskilt utformade sidesaddles som liknade fåtöljer, med en trä planka att vila fötterna på. Dessa sadlar fanns troligen brister i säkerheten och konstruktionen förfinades i den 15: e århundradet att rida både bekvämare och säkrare. Designen har förändrats mycket sedan dess, även om de flesta moderna equestriennes föredrar att rida grensle, på grund av säkerheten. En Damsadel har två pommels, en orienterad något av mitten, och en annan under den. Traditionellt är en Damsadel syftar till att för ryttare att sitta på vänster sida av hästen, även om båda sidor är tekniskt korrekt. Det översta Knappen är också känd som horn, och svingar ryttare hans eller hennes topp benet över det hornet medan underbenet göms under hoppade horn, eller andra dunka, som är böjd att bifoga upp på benet. Underbenet placeras i en stigbygel, och ryttaren är redo att rida. Att lära sig rida Damsadel tar lite utbildning i ridning teknik. Föraren måste ha en piska för att använda på off sidan av hästen för signaler och måste också lära sig att hålla en balanserad, även säte. Hästen måste också utbildas i att bära en Damsadel ryttare, som off centrerad vikt kan vara en underlig känsla för en häst van vid mer konventionella ridning. Den passar i sadeln till häst och ryttare är också mycket viktigt, eftersom en felaktigt monterad Damsadel kan vända sig i sadeln sår och andra obehag för båda parter.

Trots att kvinnor förväntas inte längre att rida Damsadel vissa ridning organisationer finns för att främja Damsadel ridning och många häst visar erbjuda en Damsadel klass eller tillåta Damsadel ryttare att tävla i vanliga klasser. En skicklig Damsadel ryttare kan jaga, hoppa och praxis dressyr med lätthet, ofta till stor förvåning för konventionellt utbildade ryttare. Damsadel ryttare tenderar också att bära en traditionell ridning vana, som består av en fullständig förkläde för att täcka de rida spetsbyxor slitna undertill. Rampen är egentligen inte en hel kjol, men den är utformad för att likna en tills ryttaren dismounts, varvid den öppna igen kommer att bli uppenbara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.