Vad är Cyclocross?

Bicycle Racing har utvecklats under loppet av flera decennier från enkla vägen tävlingar i olika former av on-och off-road tävlingar. Ett av de snabbaste och mest fysiskt krävande typer av tävlingar är en hybrid typ av on-och off-road racing kallas cyclocross racing. Cyclocross racing innebär en speciell typ av cykel klarar av hastighet på väg och dragning och vibrationer off-road, och cyclocross kurser är vanligtvis korta slingor och varierande terräng och hinder. En cyclocross lopp varar vanligtvis från en halvtimme till en timme och funktioner trottoaren, smuts, branta backar och kör-ups, gräs, och diverse andra utmaningar för ryttaren att övervinna.

Cyclocross cyklar ser mycket liknar väg cyklar men funktionen flera viktiga skillnader som passar cykeln till den typ av terräng det kommer att köras på. Till exempel cyclocross cyklar funktionen knölig däcken som en mountainbike, men däckstorlek är 700C, vilket är mycket större än en mountainbike och liknar storleken på en väg cykel punktering. Detta möjliggör lägre rullmotstånd men högre antispinn i hörn och på lös terräng. Ett annat gemensamt drag på cyclocross cyklar är en mycket snävare ram konstruktion än en väg cykel, som möjliggör större kontroll off road men fortfarande tillåter en aerodynamisk position på vägen. Cyclocross cyklar funktionen drop-styret liknande dem som finns på väg cyklar. Vägskälet i cyclocross cykel typiskt drag mer i ett svep-eller brantare vinkel-än en väg cykel gaffel för att skapa mer stabilitet genom off-vägavsnitt. Cyclocross cyklar också huvudnummer olika växellägen än en väg cykel. De redskap som är mer anpassade mot mountainbike ridning, men de flesta cyclocross cyklar Försök skära en medelväg mellan väg cykel snabbare och enklare dubbelräkning av mountainbikes för klättring.

Cyclocross race kurser funktionen hinder såsom barriärer som tvingar ryttaren av sin cykel. Föraren måste då ta sin cykel och hoppa över hinder, eller så kan bunny-hop över barriären om de är särskilt duktiga. Detta ger ofta en unik funktion till cykelloppet inte vanligt i andra former av racing: behovet av att gå av och springa. Eftersom cyclocross kurser kan också funktionen run-ups-branta backar att de flesta förare måste sitta och köra upp, därav namnet-den ryttaren kan spendera en avsevärd tid att komma på och av sina cyklar, beroende på kursens struktur.

Formatet för en cyclocross ras är ganska likt ett kriterium väg tävlingen, där kursen är ganska kort och ryttare rider för en viss tid plus ett visst antal varv, till exempel, kan ryttare jakten på en halv timme plus fem varv. Detta format gör loppet kort men mycket intensiv och mycket snabb, vilket gör cykel hanterar en viktig aspekt av racing med framgång. På grund av kraven från cyclocross ras, blir aerob styrka avgörande för Racers bildning och resultat under tävlingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.