Vad är Conga?

Om du deltog i ett parti på 1950-talet som innehöll dans, är chansen att du skulle ha blivit ombedd att delta i en conga linje, en enkel marsch av tre steg och en kick gjort till en latinsk beat. Dansen conga är latinamerikanska ursprung och ursprungligen gjordes som en del av Carnivale festligheter. Den starka rytmen är som av conga trumman, en afrikansk trumma som spelas med händerna. En conga linje är bara en grupp dansare som står på baksidan av varandra, försiktigt hålla på att personen framför midja. Music for the conga är normalt 2 /4 eller 4 /4 tid och om du har ett rum fullt av bra dansare, har du förmodligen linjen falla isär i några minuter. Fortfarande att oemotståndlig slå i Afrika-inspirerade trumma under Carnivale firandet fick de flesta att deras fötter för att få ett par minuter roligt.

Dansen var särskilt populär på Kuba, där det i dag kallas Comparsa. I Amerika blev det dans nästan genast populär efter Desi Arnaz framförde den på 1930-talet. För de kommande 20 åren, skulle conga linjer vara standard på de flesta dans parter. Du kan fortfarande hitta formen vid linjen på ett bröllop eller fest, men populariteten för dans och kunskapen om åtgärder har minskat. Om du uppmanas att dansa i en conga, det är verkligen inte svårt. Ta små steg, ett för varje taktslag, och se till att din kick är att sidan, inte framför dig eller i ryggen. Du vill inte sparka den andra i raden. Hålla rörelserna små kan hjälpa hålla integritet på linjen. Om du råkar vill leda linjen, få en god känsla för layout i rummet innan du börjar. Det hjälper inte att leda din linje i en rad av stolar eller ett romantiskt entwined brud och brudgum. På ett bröllop, blir bruden eller brudgummen oftast möjlighet ledande linjen. Brudar klädd i en lång tåg eller en mycket full kjol kanske vill undvika att vara i ledningen, om de är bekymrade över att hålla sin klänning intakt.

inte förväntar sig dansen att bli långvarigt. Såvida du gå på en fest med en grupp engagerade dansare, kommer du förmodligen bara hålla linjen på plats för ungefär en tredjedel av en låt, kanske en minut eller två på de flesta. Om du ska gå på en fest där du vill bilda en conga linje, kanske du vill att låta DJ eller musiker vet. De kan tillkännage en linje formning, vilket kan leda till en stor linje, och roligare för deltagarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.