Vad är Cleats?

Oavsett om de spelar fotboll, fotboll, baseboll eller till och med golf, idrottare som spelas på gräs eller smuts behöver bommar. Idrottarna bär regelbundna sneakers kan halka eller falla på leriga eller våta spelar ytor. Knapar är Sportskor med plast eller metall dubbar enbart syftar till att hjälpa skor greppar spelyta. Hur knapar se ut och vad de är gjorda av bestäms av både idrott och personliga preferenser. Till exempel måste alla knapar för skola och ungdom ligor baseball göras av gjuten plast. Metal knapar är olagliga i dessa ligor, eftersom de utgör en fara för de andra spelarna. Metal baseball knapar är tunna metall rektanglar, snarare än rundade dubbar, vilket ger utmärkt dragning om den hårda smuts i en Basepath. I allmänhet idrottare spela på hårdare underlag, såsom konstgräs, behöver kortare dubbar på deras knapar, medan de som spelar på våta och leriga ytor behöver längre bommar. Fotbollsspelare kan ha en kombination av plast och knapar metall för detta ändamål, medan golfskor allmänhet har all metall bommar.

Några spelare, särskilt fotbollsspelare, tycker att utbytbara bommar är deras bästa alternativet. Dessa skor har bommar som kan tas bort från den enda med en skiftnyckel och ersättas med ett annat slag. På detta sätt kan spelarna anpassa sina knapar för specifika behov. En idrottsman skulle ha bommar som ger god dragkraft och grepp, men reglarna borde inte vara så långa att de orsakar atleten att sluta plötsligt och riskera en knäskada.

De flesta knapar är överlägsna Sportskor i sin egen rätt, eftersom de måste ge ordentlig stoppning och stöd för foten. De har ofta överdelar av läder, vissa i exotiska skinn såsom känguru, och börjar på ca US $ 40 för ungdomar bommar. Golfskor sällan priser under US $ 75.

Eftersom idrottare beror så mycket på fötterna, bör de alltid leta efter skor som ger dem bästa passform. Många idrottsmän anlita en tränare, vem de ska kontakta om passande skor. Åtminstone bör de tala med sin tränare. Idrottare kan behöva prova på skor från olika tillverkare, eftersom storlekar och stöd varierar. Idrottare behöver en bekväm sko som är slitstarkt och har lämpligt fotstöd. Föräldrarna bör också vara beredd att spendera några dollar om det innebär att deras barns fötter får ett bättre skydd av sina skor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.