Vad är Broomball?

Broomball är en sport traditionellt spelat en inomhus eller utomhus skridskobana, liknande hockey. Målet med spelet är att gör fler poäng än den motsatta laget. Mål görs med hjälp av en särskild käpp att slå en liten boll i motståndarlagets netto. Varje lag består av sex spelare: målvakten, två back och tre forwards. För att snabbt förflytta sig över isen, spelarna bära särskilda skor med en svampliknande ensam. Två domare används för att styra insatser på isen.

Spelet broomball kräver flera delar av utrustning för att spela upp spelet. En broomball stick är en av de viktigaste delar av utrustning. Det vanligaste är tillverkad med en aluminium eller trä skaft. Slutet av skaftet är en gjuten avsnitt formad som chef för en kvast.

inomhus eller utomhus bollar används i denna sport. Den utomhus bollen är utseendet liknar en fotboll, medan inomhus bollen är gjord av orange gummi. Spelare slitage spongy sulor skor för att ge mer dragning när de rör sig över isen.

Beroende på var spelet spelas, spelarna bära inomhus eller utomhus skor. Utomhus-skor har hål i sulorna för att hjälpa spelare som rör sig lättare i snön och isen. Inomhus skor har endast ett mönster i sulan.

Handskar, Knäskydd och hjälm är andra nödvändiga redskap, eftersom de skyddar spelaren från skada. Målvakten av broomball bär hjälm och hockey målvaktsmask. Han eller hon ska också bära kuddar för bröst, axlar och skenben. Den slutliga delar av utrustning är de två mål som finns för att spelare kan manövrera bollen i nät, och därmed plocka poäng för sitt lag.

Spelet broomball sitt ursprung i Kanada i början 20th century och successivt görs sin väg till USA. I spelet barndom, spelades det med verklig borstar och en fotboll. Så småningom utformades specialutrustning för sporten i broomball. Officiella ligor inte utvecklas i USA fram till 1960-talet. Första ligan i USA bildades i Minnesota.

När åren gick, sipprade sporten ner till andra stater som New York och Ohio. Ledningsorgan broomball är International Federation of Broomball Associations. Det är förbundets ansvar att se till att reglerna för sporten följs av några officiella ligor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.