Vad är Bouldering?

Bouldering är en gren av klättring som innebär klättring på låg höjd linjer utan att använda rep eller liknande stödjande redskap. En bouldering linjens längd överstiger sällan 23 meter (sju meter) och är utformad för att vara en fysisk och intellektuell utmaning, snarare än ett uthållighetsprov. Skickliga bouldering kräver bra kondition och bergsklättring färdigheter, och många rock klättrare börja bouldering. Men personer med mindre förmåga kan också delta, och det är en kul och billigare sätt att uppleva klippklättring.

Människor har klättring klippor och stenblock för de flesta av deras historia, men bouldering som idrott tycks ha uppstått i Europa under det sena 19th century. Europa är en utmärkt plats för bouldering, så många områden i Europa är festooned med stora stenblock och låg klättrande ansikten som lämpar sig väl för sporten. För människor som vill vandra och engagera sig i en lite klättring, bouldering är ett alternativ till alla de redskap och riskerna i själva klippklättring.

Flera ytor kan användas för bouldering. Den första är, naturligtvis, en sten eller mycket stora rock. En lyckad bouldering rutt eller utmaning på ett flyttblock slutar oftast i toppen. Klättrare kan också flyttblock vid foten av en större väg, eller använda en bouldering mur, en specialbyggd klättervägg. Dessutom kan färdigheten anpassas till klättring byggnader, en strävan som ibland kallas "buildering. " Redskapet för bouldering är mycket grundläggande. På ett minimum, kommer klättraren slitage KLÄTTERSKOR och föra krita för att torka händerna så att han eller hon kan få ett bättre grepp. De flesta klättrare föra också längs en krasch matta, ett mjukt lager av stoppning att landa på om de faller Vissa klättrare också använda speciella handskar, speciellt för ojämna ytor. Rope är inte allmänt. I många fall kommer en klippa kartläggas med ett sortiment av bouldering utmaningar som utformats för att testa kunskaperna hos klättrare. Klättrare kan hindrats från att använda lätt gäller om de följer en utmaning, eller förväntas följa en uppsättning lista av lastrum som de slutför utmaningen. Några av dessa utmaningar är mycket svårt och kräver stor smidighet och styrka.

Bouldering bör alltid ske i par eller grupper för säkerhet, speciellt i vildmarken. Även när någon har utmärkta kunskaper, han eller hon kan falla eller bli föremål för en oväntad skada. Bouldering med en partner säkerställer att hjälp är inom räckhåll i en nödsituation, och det gör sporten roligare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.