Vad är Bolero?

Bolero är en spansk dans med dramatiska invecklade steg och dramatiska hållplatser. Det började som en folkdans och blev populär i Kuba som en social dans i början av 1800-talet. Bolero hänvisar till både dans och dansmusik. Den första bolero musiken började med dikter som låttexter. Dess popularitet spred från Latinamerika till USA i slutet av 1920-talet till mitten av 1930-talet. Bolero musik är romantisk och rytmen är långsam och jämn. Spanska dansare, Sebastian Cerezo, krediteras med att skapa den ursprungliga bolero dans 1780.

Ursprungligen var bolero en snabbare dans. Den kubanska inflytande gjorde det långsammare. Bolero, betraktas ofta som en graciös typ av Fandango. Den romantiska stil Bolero är dess nästan spelliknande överklagande par i en nära omfamning och sedan bli isär dramatiskt. Bolero, handlar om partner och bra dansare Bolero vet hur man meddela detta till sin publik.

Bolero kan dansa till låtar som Sades Smooth Operator . Det finns många populära sånger med en bolero rytm. Några välkända Bolero låtar populär i Nordamerika omfatta Sin Excusas Ni Rodeos av Julio Iglesias, Varför av Annie Lenox och Härifrån till evigheten av Frank Sinatra.

Bolero runda dans blev populär på 1990-talet. Round dans är sällskapsdans som är koreograferad till huvudnummer alla par dansar samma rörelser och mönster. Paren rör sig i en cirkulär moturs när de dansar. Bolero sker även som en konkurrenskraftig dans.

är Bolero, betraktas som en ganska enkel dans att lära sig, men svårt att bemästra ordentligt. De grundläggande drag är ganska enkel och inkluderar promenader kallade Paseo och plötsliga stopp kallade bien parado . Bolero är baserad på ett danssteg kallas slip pivot som lutar kroppen med hjälp av trampdynan. Den svängbar hjälper ger dansen sin nåd och smidig skönhet. Vad gör bolero svårt att behärska till fullo är drama och uppmärksamhetssökande få del av det som skall förmedlas till publiken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.