Vad är Baby Dolls?

Baby Dolls har länge varit ett populärt val som en leksak för små barn. Under årens lopp har baby dockor varierade från råolja, hemgjorda leksaker till vackert utformad dockor gjorda av Bisque, komposition, hårdplast eller modern vinyl. När komposition blev favoriserade material för att göra dockor i början av nittonhundratalet talet var baby dockor ofta med sammansättningen huvuden, underarmar och underben, med en uppstoppad trasa kropp. Sammansättning, ett material gjort av pappersmassa och lim, var populär eftersom den inte sönder så lätt som europeisk bisque eller porslin dockor gjorde. Därför komposition var ett praktiskt material att använda för leksaker som upplevs som mycket playwear som baby dockor.

Med intåget av hårdplast som en docka tillverkning material, ändra karaktär av baby dockor. En typ av baby dockor som blev populär var den dryck-och våt docka. Dessa dockor hade ett hål i munnen genom vilka de kan "matas" vatten från en docka-sized flaska, vatten skulle läcka ut genom ett hål i dockans bakpartiet, vilket kräver att dockans vaktmästare byta blöja. Andra Baby Dolls hade en röst låda inuti sin kropp, med en högtalare synlig på mage eller rygg. Dessa baby dockor kunde gråta, kalla för "mamma", eller göra flera andra baby-liknande ljud.

"Magic skin" var ett annat populärt material för tillverkning av baby dockor i slutet av 1940-talet och början av 1950-talet. Huvudet var hård plast, med ett stycke latex organ som gjordes för att simulera verkliga hud och stoppade känna sig som en riktig bebis kropp. Däremot tenderade stoppning och latex att producera en kemisk reaktion som resulterade i upplösningen av latex, som ett resultat av några av dessa barn dockor har överlevt.

Med start i mitten av femtiotalet, vinyl användes ofta för baby dockor. Tidig vinyl baby dockor hade en hård plast huvud med ett stycke uppstoppad vinyl kropp, ungefär som den misslyckade "magiska hud" baby dockor. Så småningom, eftersom vinyl ersatt hård plast, gjordes baby dockor helt av hård eller mjuk vinyl.

Baby Dolls har vanligtvis ett stycke ben som är snett på knä, vilket tyder på att dockan är ett barn och inte klarar att gå. Baby dockor brukar ha gjutna hår, vilket innebär att huvudet är formad och målas för att representera hår. Dock fick några vintage baby dockor KARAKUL peruker, som var kort, mjuk, lockig peruk som limmades på dockorna huvuden. Modern vinyl baby dockor kan ha sina rötter klippa håret kort, baby-liknande stilar. Baby Dolls också ofta sömn ögon, som är viktade ögon att stänga när dockan läggs på ryggen.

Baby dockor brukar vara klädd i onesies, lång nattlinnen eller dop outfits, eller LEKBYXOR. Baby Dolls slitage ofta motorhuvar eller rosetter på sina huvuden. Trots att de saknar den höga stilen i fler vuxna dockor, då kläder som barnet dockor slitage kan vara lika vackra, särskilt de är tillverkade med mycket uppmärksamhet på detaljer, eftersom många av årgång outfits var.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.