Vad är Aperture?

En öppning finns en öppning. I en värld av fotografering, folk använder termen "öppning" för att beskriva hur mycket ljus som släpps in i kameran. Bredden på öppningen kan styras manuellt av användaren, eller automatiskt av kameran. Aperture bredd har en djupgående inverkan på utseendet av den slutliga fotografiet, och begreppet bländaren ofta in i ett mycket tidigt stadium i studien av fotografi som följd. Du brukar höra bländare beskrivna med en nummer, t. ex. "1. 8 "eller" 16. "Ju lägre siffra, desto större bländaren. Aperture nummer följer en uppsättning sekvens av steg som kallas stopp eller bländarsteg, och i fotografi notation, bländare brukar anges med ett "F" följt av ett snedstreck och antalet, som i "f /8. " En gemensam öppning rad är f /8 till f/1. 4, med f/5. 6, f /4, f/2. 8 och f /2 mellan. Hållplatser är delat med en faktor på cirka två, så f /4 får dubbelt så mycket ljus som 5,6 och f /2 ger fyra gånger så mycket ljus som f /4. När kameror säljs, är det öppning rad kameran ingår i kamerans tekniska specifikationer, så att fotografen har en uppfattning om kapaciteten hos kameran. Ett brett sortiment kan vara mycket fördelaktigt, eftersom det ger fotograferna större flexibilitet. Vissa grundläggande punkt och skjuta kameror har bara en öppning, men den kan vara mycket frustrerande. Nu när du har en idé om vad bländare är att du nog vill veta varför det är viktigt. Aperture frågor av flera skäl. I den grundläggande känsla, desto större öppning, desto mer ljus in i kameran, förkorta nödvändiga exponeringstiden. Aperture bredd har också en inverkan på skärpedjupet, dvs det område där saker är i fokus. När kameran är inställd på en liten öppning, har större skärpedjup, vilket en rad objekt i fokus. Det bredare öppningen, grundare av skärpedjupet.

För att få en uppfattning om hur bländaren ändrar resultatet av ett fotografi, tycker om att filma en scen på ett idrottsevenemang. Om du skjuter med en stor bländare, vilket gör dig bara en kort exponering, kommer du att kunna frysa en idrottare i rörelse. Dock kommer publiken och resten av fältet suddigt ut, på grund av kortare skärpedjup. Å andra sidan, om du skjuter med en smal öppning, förlänga exponeringen, kan du få en bild av hela fältet, och du kommer att se åkarna som suddar ut, eftersom de rörde sig när filmen var utsätts.

Många kameror komma med f-stop och exponering rekommendationer på egen hand, men några tillåta användare att tvinga fram en viss bländare eller exponering liv. Som regel, om du beslutar dig för en smalare öppning behöver du en längre exponeringstid, för att kompensera för förlusten av ljus. Om du vill ha en större öppning, måste du förkorta exponeringen, eller bilden blir överexponerad. Vissa kameror har en mängd olika fotograferingsmetoder som plocka de bästa bländare och exponering för uppgiften, så att användarna kan välja saker som "sportläge" eller "porträttläge. "

Låt oss säga att du vill ta en lång exponering bild, som ett fotografi av stjärnor när de rör sig över himlen. För att göra detta, skulle du behöva en mycket stor f-stop, så att en liten mängd ljus i kameran så att du kan lämna slutaren öppen för några timmar. Å andra sidan, om du tar ett foto av en kapplöpning på en molnig dag, kan kameran rekommenderar en lång exponering så att bilden kommer ut. Om du vill ha en bild av din vän målgång kan du vidga öppningen, att välja en lägre bländarsteg antalet skulle minska exponeringstiden så att du kan få en skarp bild av din vän.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.