Vad är Air Hockey?

Air är hockey en fartfylld bordsspel ofta i sällskap med andra familjevänliga spel som ping-pong, foosball och stötfångare pool. En typisk air hockey bord för tillfällig användning består av en 6 "med 4" (1,8288 x 1,2192 meter) spelyta svävande omkring midjan högt från golvet. Den släta är perforerad med hundratals små hål som gör genererade luften att passera. Spelfältet är ofta dekorerade med röda och blå linjerna liknar dem som finns i ishockey.

Syftet med luftkudde skjuta en puck rund plast något över spelyta. Vissa billigare modeller som säljs som luft hockey bord finns inte med denna kudde av luft, förlitar sig mer på slickness av ytan själv. Luften hockey bordet är också utformad med tvärbalk att hålla pucken i spel och tillhandahålla banktjänster för trick skott. Mycket av spelet i Air Hockey bygger på bedrägeri och vilseledande, så bank skott och skott järnväg är mycket viktigt att behärska. Det finns två platser på varje ände av luft hockey bord som motsvarar hockey mål. Målet med spelet är att använda en speciell anfallare kallas en hammare eller paddla tvinga pucken i motståndarens mål. Den första spelaren gör mål en utsedd antal mål förklaras som vinnare. I turneringsspel den vinnande poäng är 7, men amatörspelare kan ställa in alla nummer som en vinnande poäng. Om du vill börja en omgång air hockey, en spelare skall utses till servern. Pucken placeras på sin sida av bordet och den andra spelaren måste förutse tjäna. När pucken korsar mittlinjen, kan den returneras av den mottagande spelaren.

Spelare kan bara använda sina klubbor för att slå pucken, inte för att fälla. Detta skulle betraktas som en foul och den andra spelaren skulle få pucken. Air hockey spelare kan inte blockera bilder med andra delar av kroppen och har bara 7 sekunder för att träffa pucken när det når sin sida. Den vanligaste strategin i Air Hockey är att skapa ett återkommande mönster och vänta på motståndaren att dra sig själv ur sitt läge. En direkt skott på mål är oftast framgångsrik. Andra spelstrategier omfatta mete pucken att träffa hörn av målet eller ändra takten att vilseleda motståndaren. En grundläggande försvar är att hålla klubba 6 till 8 inches (ca 15-20 cm) framför målet att blockera raka slag, sedan dra den klubba till varje hörn för att försvara vinklade skott.

Det finns faktiskt professionella air hockey turneringar sanktionerade av en officiell Air Hockey Association. Turnering air hockey bord är större och längre än de som finns i spelhallar och hem, och spelarna använder utförligare mönster för att distrahera sina motståndare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.