Vad är Agility?

Agility är en publiksport som innebär hundar racing genom en hinderbana samtidigt som styrs av en hundförare. Tävlingen bedöms på agility hundens snabbhet och precision. Olika kurser och hinder används för varje ras, eller rättegång, för att hålla tävlingen utmanande för både handläggare och hundarna.

Några av de olika typer av gemensamma hinder används i Agility är hopp, tunnlar och hinder kontakt. Singe bar hopp där hunden hoppar över en bar är vanliga liksom triple hopp att hunden hoppar över i rad. Dessa liknar de hopp i häst händelser, men också kan inkludera tröttnar hopp där hunden hoppar genom centrum av en gummi däck.

Tunnlar i kurser hund agility omfatta taklöst och långa, slutna trasa tunnlar. Kontakta hinder är med i Agility och de är vinklade och /eller tillfälligt styrelser att hundar måste antingen gå eller springa på. Dessa kontaktpunkter hinder har gulmålade slutar att hunden måste antingen gå till eller om.

Alla raser och storlekar av hundar, från Chihuahuas till Doberman Pinschers, får delta i hund agility. Border collie är särskilt kända för att vara fantastiska i vävning poler. Vertikala stolparna är placerade ett visst avstånd från varandra och hunden måste gå genom polerna snabbt och korrekt. Blandraser som godkänts av American Kennel Club (AKC) kan också delta i hund agility.

Flesta hund agility föreskrifter anges att en agility hund måste vara minst sex månaders ålder för att konkurrera. Hunden bör undersökas av veterinär innan de blir inblandade i Agility vara säker på att det enskilda djuret är friskt nog att delta i idrott utan risk att bli skadad på grund av en muskel, led eller andra problem. Agility träning sker stegvis för att få hunden används till idrott och att öka höjden på hoppen i en takt som är säker och bekväm för hunden.

Låg kontakt hinder används för att starta med och föraren får hunden används för att ett belöningssystem för mat godsaker och beröm. Eftersom hunden gradvis mer erfarenhet, mer kontakt med hinder av olika typer och höjder infördes. Hundföraren lär hunden mer verbala signaler för riktning genom kurser som agility hund vinner mer erfarenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.