Vem är Rocky Balboa?

Rocky Balboa är den ikoniska karaktär med i sex filmer, den senaste och sista Rocky Balboa . Tecknet var en skapelse av skådespelaren Sylvester Stallone, som skrev det ursprungliga manuset för Rocky på 1970-talet. Även producenter preliminärt intresse Stallone manus, inte många var intresserade av att göra film med Stallone i huvudrollen som Rocky. Hans insisterande på att spela den största delen var bra, den första filmen fast etablerad Stallone så stort fan favorit. Det skulle också vara svårt att föreställa sig någon annan aktör tar Rocky roll. När vi träffas första Rocky i den första filmen 1976, ser vi honom som en fattig kille som gör leveranser för en maffiaboss, men verkligen älskar boxning. Han är en Philadelphia personen med ett starkt accentuerade röst, och han är inte särskilt intelligent. Han har lite kär i en djuraffär arbetstagare, Adrian, spelad av Talia Shire. Hon är klart blyg men smart. Men hon är föremål för verbala övergrepp av sin bror Paulie, spelad av Burt Young. Vi får också en blick in i livet i nuvarande Heavyweight Champion, Apollo Creed, kärleksfullt utformade på Muhammad Ali. I ett försök att amp upp sin karriär, erbjuder Creed möjlighet att Rocky som en okänd att bekämpa honom i ringen.

Inledningsvis kämpar Rocky med utbildning under whiskey-tonande Mickey Goldmill, kunnigt agerat genom Burgess Meredith. Mickey är säker Rocky kommer att förlora eftersom han är för långsam, och är egentligen inte binda dig till sin utbildning. Men som Rocky vinner mer förtroende, börjar han att fysiskt samla som en awesome idrottsman. Detta representeras av ett montage av scener Rocky utbildning och avslutas med hans springa upp för trapporna i Philadelphia Museum of Art, av den mycket inspirerande främsta sång filmen värdering av Bill Conti. Den verkliga kampen med Apollo, tillsammans med Rockys slice of life karaktär, är en överraskning. Matchen mellan Creed och Rocky är en blodig en som slutar på en delad beslut snarare än en klar seger. Men Rocky har klart vann i många avseenden, föra sig upp ur dunklet och brottslighet, romantisk Adrian, och visade att han är en överlägsen boxare.

Några film kritiker tar en djup suck på denna punkt och utropa: "Om de bara hade lämnat det! "gjordes dock Rocky i en tid av uppföljare, och filmen lekte fem uppföljare. Rocky II rematches Rocky och Apollo, och Adrian och Rocky gifta sig.

Rocky III matcher Rocky med Clubber Lang, spelad effektivt av Mr T. Däremot hade formel i filmerna började dyka upp. Rocky ansikten personliga tragedi att förlora sin tränare Mickey efter underläge illa till Lang. Creed tar över som sin tränare. I den andra filmen, dör Adrian nästan samtidigt som föder Rockys första barn. Dessa personliga tragedier tjäna som matchar till låga och Rocky triumferar från sin andra kamp med Creed och Clubber. I Rocky IV Creed blir dödad i en match med en rysk boxare, Ivan Drago. Rocky syftar till att hämnas Creed genom att kämpa Drago, även om han nu är för gammal för låda, och riskerar sitt liv genom att göra det. Filmen, men tjänade mest av Rocky filmerna vid den tidpunkten höll vaska av kritiker och belönats med flera Razzies för dålig egenskap.

Rocky V tar upp efter Rocky återkomst från Ryssland och kampen med Drago. I stället för boxning själv, finner han en ung boxare som tåget, som inte vinner den tunga titeln. Men är den unga boxare, spelad av Tommy Morrison, otacksam för Rocky hjälp. Filmen avslutas med en gata kamp mellan Rocky och Tommy, och med Rocky vinner. Det är en odrickbar film, och en som fick många att känna sig som de hade sett nog av Rockys liv. Det löser Stallone Rocky karaktär i den sista filmen i serien, Rocky Balboa . Filmen har absolut fått mest positiva kritiska recensioner sedan originalet. Rocky har förlorat Adrian till cancer, och kämpar att relatera till sin son, spelad av Heroes alun, Milo Ventimiglia. Han återvänder till boxning för att bekämpa en ung boxare. Som en hyllning till den första filmen, slutar matchen i en delad beslut. Sista scener är Rocky vid graven av sin hustru, med mycket kända frasen "Yo, Adrian. "

Även om filmen slutar med en delad beslut matchen har Rocky klart segrat personligen. Han har slutit fred med sin son, inlett en ny relation med en kvinna, och kan lämna en värld av boxning känsla uppfyllda. Filmen har helt klart gjort att många fans med en känsla av nedläggning om Rocky karaktär, liksom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.