Vad är slotcar Racing?

slotcar racing är en hobby med ett inslag av konkurrens, där entusiaster grop miniatyr motordrivna bilar mot varandra för att se hur de fungerar på olika banor. Facket bilar brukar ledas av en handhållen controller och gå längs spåret över en central groove eller facket. Slotcar racing kan vara tillfällig eller mycket organiserad, och har många fans i hela Europa, Ryssland och Amerika. är mest slotcars byggda för att likna riktiga bilar och drivs av en liten motor inuti kroppen. Bilarna kan byggas i olika skalor, oftast med 1:24 eller 1:32. En ännu mindre version, 1:43, marknadsförs som en leksak för barn eller ett sätt att introducera begrepp slot bil, men är vanligtvis inte används i allvarlig konkurrens.

I en typisk ledig ras, två eller flera bilar ras varandra ned en redan som spår, var och följer sina egna körfält med sin egen plats. Framgång på kursen vanligtvis bestäms av hur "förare" handtag svängar och kurvor. Om den tas på alltför hög för en hastighet kan bilen snurra ur skåran och fastna. För långsamt, och bilen kommer att förlora värdefulla sekunder i att fånga upp och återfår sitt försprång.

Konkurrens slotcar galoppbanor är oftast ganska enkla, tydliga riktlinjer om vilka spår element är tillåtna. Många är enkla kvadrat, som en traditionell travet. Vissa delar som bankas varv är tillåtna, men hoppar, faror vägar och andra flyttar knep är vanligtvis reserverad för hem låtar bara. I formell konkurrens, finns flera olika slotcar racing används. I en round robin, kan tävlingen köras på två sätt: antingen varje förare får en tid och måste fylla i så många varv som möjligt på banan på egen hand, eller flera förare ras i varv, med stående bestäms av hur många varv var fyllas i av alla förare. Ytterligare värmer kan drivas av konkurrenter med den högsta poängen.

slotcar racing har varit populärt sedan 1950-talet, då hobby tog form i Europa och Amerika. Det sena 1960-talet anses av entusiaster som "Golden Age" av slotcars, när spår och tävlingar började poppa upp i hela världen. I dag, förutom att många som använder idrotten som ett at-home hobby, konkurrenskraftig ligor slåss om åtskillnad och register över hela världen. är Racing organisationer i allmänhet bestäms av skala och kan ha nationella och internationella kapitel. Internationella Slot Racing Association (Isra) hävdar division och storskaliga ranking för förare, som för 2007 är # 1 rankad förare i världen Vladimir Horky Tjeckoslovakien. Varje år är det "Fray i Ferndale" som hölls i Kalifornien, stoltserar med den största besökaren och konkurrent valdeltagandet i världen. Sedan 1997 har detta årliga evenemang lockade allvarlig förare från hela världen.

slotcar racing är en rolig hobby och en överraskande intensiv tävlingsidrott. Bygga din egen bil och spår kan bli halva nöjet, och många garage är omkörd av en utstuderad skalenlig modell av en låt, komplett med träd, byggnader och djur modell. Om du vill veta mer om idrott, försök att besöka webbsidor Isra och Förenade Slot Racers Association, den största slotcar gruppen i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.