Vad är latin Dancing?

latinsk dans kan hänvisa till två olika grupper med dans, antingen sociala latinsk dans, eller ballroom latinsk dans. Sociala, eller traditionella former av latinsk dans, innehålla saker som samba, salsa, merengue, mambo, cumbia, rumba, cha-cha-cha, Bolera, och många andra. Formellt ballroom latinsk dans, å andra sidan omfattar endast fem stilar: cha-cha-cha, jive, paso doble, rumba och samba. Det bör noteras att varken jive eller cha-cha-cha är latinska ursprung, och därför stilen av dans ibland kallas latinamerikansk dans eller internationella latinsk dans. Det finns hundratals stilar av traditionella latinska folkdans i Latinamerika, och notering eller beskriva dem alla skulle vara ett enormt företag. Några stilar har blivit mycket populär, dock, och dansas ofta på klubbar i USA och Europa, liksom i Latinamerika. En berömd stil, den argentinska tango, är framför allt inte en form av folkdans, och så även om det vanligen ingår som en form av latinsk dans, det skiljer sig från andra argentinska former såsom gato, Zamba, chacarera och Escondido.

Salsa är kanske den mest kända latinsk dans stil. Den har sitt ursprung i Västindien, och som en följd kombinerar europeiska och afrikanska stilar på ett innovativt sätt. Generellt sett är salsa en partner dans, men det finns solo stilar och stilar grupp. Salsa dance troligen sitt ursprung i antingen Kuba och Puerto Rico, och gjorde sin väg till Nordamerika genom Puerto Rican invandrare samfundet i New York City. Det är en relativt ny form av latinsk dans, med ursprung någon gång på 1950-talet, och växer ut ur modern Mambo stil.

Contemporary salsa dancing hämtar sin steg från den traditionella kubanska son, men påverkan kommer in från ett antal andra stilar också. Cha-cha-cha, mambo, rumba, Comparsa, Moçambique, abakua, changui, Palo Monte, och guaracha alla spela i salsa. Den grundläggande formen av salsa dans i tre etapper under en fyra beat, med den fjärde beat erbjuder en möjlighet för en kick, pekar, eller pausa. En av de tre viktigaste stegen tar också lite längre än de andra två, vilket gör det en paus steg. Ett steg cykel varar i sex steg över åtta takter, och ett antal intressanta drag kan spridas över ett steg cykel.

Mambo är en annan form av latinsk dans, med ursprung i Kuba, som har varit populära sedan starten i slutet av 1940-talet för att passa mambo musik av 1930-talet. Den ursprungliga Mambo skiljer sig mycket från den uppdelning på två dans som kännetecknar modern mambo i USA. Mambo först togs till USA av Perez Prado, och någon gång på 1970-talet stil skiftat att ta en paus på två steg.

Tango är förmodligen mest klassiska formen av latinsk dans, och det finns många olika former av dans. Den har sitt ursprung i Argentina, i Buenos Aires, och i Uruguay, någon gång på 1890-talet. Det tog snabbt kontroll över dans scenen i Argentina, och i början av-20-talet tog Europa med storm, med en tango vurm sprids från Frankrike till England och Tyskland, och så småningom till USA. Det finns många olika stilar tango, dansade till en rad olika musikstilar, bland annat tango, vals av och milonga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.