Vad är längdskidor?

Längdskidåkning hänvisar till en typ av skidor, och flera händelser skidåkning. Skidan används i Längdskidåkning har bagageutrymmet bifogas skidor på tån bara. Detta gör att hälen röra sig fritt upp och ner. Längdskidåkning används ibland synonymt med längdskidåkning, eftersom den fria hälen är skyldig att skjuta framåt eller uppåt.

Ofta Längdskidåkning är en kombination av ett par olika typer av skidåkning. Längdåkning är en viktig del, men även backhoppning spelar en roll. Vid tävlingar på global nivå, är skidåkning ofta separeras i nordisk kombination, där åkarna tävlar i både längdskidåkning och backhoppning för en kombinerad poäng. I Längdskidåkning som kombinerar de två händelserna, skidåkare får poäng baserat på deras hopp, som sedan kombineras med deras cross-country race tid totalt för att bestämma en vinnare i dubbel händelsen. Det är ganska fantastiskt att titta på den fysiska styrka som krävs för att driva igenom längdtävling, och den flexibilitet som behövs för att hoppa stora avstånd. i vinter-OS, skidåkare har möjlighet att delta i nordisk kombination, eller individuellt i backhoppning och längdåkning händelser. Vissa åkare deltar i nordisk kombination och en eller flera av de andra händelser.

Dessutom är nordisk skidåkning i fokus på nordisk skidsport, som hålls i år när ett vinter-OS hålls inte . Vanligtvis var tidigt mästare, som kan tänkas ske gissa, från Norge. Däremot har finska, österrikiska och tyska skidåkare gjorde också sin prägel på sporten. Kenji Ogiwara från Japan visade sig en anmärkningsvärd konkurrent i 1990-talet, där han vann två nordisk kombination VM.

Längdskidåkning är skild från störtlopp och slalom, som ofta kallas alpin skidåkning. I själva verket är äldre nordisk skidåkning alpin skidåkning, och var den första formen kunde finnas med i de Olympiska vinterspelen. Nackdelen i störtlopp och slalom är det större stabilitet som behövs i hälen för att vända tätt medan de håller mycket hög hastighet.

Detta ledde till att Nordic Ski anpassas så att de Ski var fäst på både tå och häl för alpin skidåkning. Den mer traditionella nordiska åka med infästning i tån bara är ännu mer lämplig för både längdåkning och backhoppning händelser, även om det är stor skillnad mellan en cross-country och hoppbacke skidor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.