Vad är längdhopp?

längdhopp är en friidrott händelse där en idrottare försöker hoppa så långt som möjligt. Konkurrensen i längdhopp är öppen för både män och kvinnor, även om de vanligtvis tävlar i olika evenemang. Det är också en gammal OS-evenemang, bland de ursprungliga händelserna vid OS-tävlingarna hölls i antikens Grekland. Det grundläggande formatet för längdhopp har förändrats mycket sedan dess, även om en djupare förståelse i fysik och människans anatomi har lett till förbättringar i teknik och utbildning. Både löpande och stående startar används för längdhopp, trots att majoriteten av fall använder en löpande start. Idrottaren bygger upp ett kort utbrott av hastigheten med en springa på ett spår innan man sätter igång sig själv från starten styrelsen som ligger direkt framför ett stort plåster i sand. Den plats där idrottaren först vidrör marken är känt som varumärke, eftersom varumärket kvar i sanden av idrottaren fötter, och det används för att mäta avståndet som idrottsman hoppade.

Utbildning för längdhopp kräver att man bygger upp uthållighet och hastighet så att idrottaren kan klara sig bra i flera försök på längdhopp och springa så fort som möjligt mot hoppande området så sätt skapa ett momentum. Arbetar med förhållningssätt till starten styrelsen och form i luften är också en viktig aspekt av utbildningen. Att lära sig att rätt metod är en av de mest utmanande delarna av utbildning för längdhopp. I konkurrens, är en friidrottare gjort flera försök i längdhopp, med den längsta juridiska hoppa funktion som idrottarens slutresultatet . Antalet försök kan variera beroende på plats, men tre är typisk. En lång hoppare kommer att uteslutas om någon del av hans eller hennes fötter går förbi starten styrelsen innan hopp, som avståndet på hoppet mäts från foul linje direkt framför starten styrelse. Få del av kroppen under bordet innan man inleder längdhopp kan ge en otillbörlig fördel på idrottsutövaren.

längdhopp brukade kallas den stora hopp, förmodligen att ytterligare särskilja den från höjdhopp. Men många idrottare tävlar i båda händelser, eftersom de kräver liknande atletiska förmågor och fysisk kontroll. Åtskilliga kombination evenemang såsom tiokamp även både hopp. Från och med 2007 var rekordet för längdhopp nästan 30 fot (8. 95 meter), av Mike Powell i Förenta staterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.