Vad är inlines?

inlines är rullskridskor som förekommer 4 eller 5 hjul polyuretan i en rak formation. Dessa hjul är ofta monterad under en modifierad hårt skal pjäxor för extra stabilitet. I inlines kallas "rollerblades", men detta är ett exempel på ett generiskt varumärke. Rollerblade är faktiskt ett registrerat varumärke som tillhör Rollerblade bolaget anses vara pionjärer inom modern i inlines. Eftersom modern i inlines verkade inte förrän på 1980-talet, många människor antar att det traditionella quad-skate (fyra hjul i en två och två konfiguration) uppfanns först. I verkligheten, rudimentära versioner av in-line skates hittas så långt tillbaka som 17th century Holland. Som en sommar tränare, skulle några holländska ice skaters fästa trä spolar till botten av sina skor i en in-line formation. Dessa tidigt i inlines, dock inte i åtnjutande av sådana moderna bekvämligheter såsom kullager, axlar eller bromsar. En uppfinnare på 1820-talet faktiskt har patenterat en form av in-line skridskor kallas Rolito, men det ignorerades till stor del av allmänheten. Samtidigt skulle quad-skate inte se dagens ljus fram till åtminstone 1863, och blev inte populär förrän kullager, stannar tå och en flexibel axel tillkom på 1880-talet. I inlines fortsatte att användas som utbildare för dedikerade is skridskoåkare, men hyllade man inte av den allmänna befolkningen till skridskobanor.

År 1979, två bröder grävde igenom en hög med gamla sportutrustning och hittade en par i inlines, förmodligen från ett träningscenter för is åkare. De ersatte hjulen med moderna polyuretan dem med kullager, bifogas sedan församlingen till en hård plast pjäxor. Några år senare slog sin uppfinning butikshyllor som "rullskridskor" och blev en sensation bland den yngre publiken. Tidig Rollerblade modeller inte har en tillförlitlig bromssystemet eller en flexibel axel, men de lät skaters att utveckla grundläggande freestyle tricks.

Flera andra företag har sedan börjat tillverka i inlines, även ersätta hårda skal pjäxor med en mjukare sport sko i vissa modeller. Modern i inlines har bromsar, olika hjul för olika terräng, och bättre skyddsutrustning för användare. I inlines kan användas i skridskobanor eller skateboard parker. Experter rekommenderar nybörjare att använda de fyra hjul konfiguration för bättre kontroll. De fem hjul i inlines är bäst för erfarna åkare som söker mer fart.

Den grundläggande tekniken för in-line skating liknar mycket skridskor . En skate pekar fram som åkare skjuter åt sidan med den andra skridskon. Eftersom drivkraften driver den första skate framåt, är den andra skridskoåkningen benet hålls i luften tillfälligt. När åkaren känner framåtgående rörelse långsammare, är motsatsen skate pekade framåt och den första skate blir pusher. Skaters suppleant från ben till ben, och tryckte på start och sedan glidförmåga. Uppehåll utföras antingen vrida skridskorna i spetsig vinkel, springa in i en gräsbevuxen yta, gripa tag i ett fast föremål eller använda gummi stannar på skridskor själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.