Vad är höjdhopp?

höga hopp är ett hopp som gjorts under ett vågrätt fält på friidrottsanläggning. Det är ett hopp för höjd som innehåller en strategi köra en upphöjd horisontell bar, och en mjuk eller mjukt landningsområdet. Det har tävlat sedan olympiska spelen i antikens Grekland, framhävs både på gymnasiet och kollegiala nivåer och är nu en populär sport i den moderna Olympiska spelen vart fjärde år. Det har gett så populär idrottare och villkor som Dick Fosbury och hans "Fosbury flop. "

höjdhopp börjar med en upptakt på en krökt bana, vanligen 15 m (49. 2 fot). Bygeln sedan frågan om hög hoppa över ribban utan att knacka ner det, men bygeln kropp kan röra baren. Medan de begränsas av några andra regler, måste hoppar göras från samma fot och utan stöd. Bygeln, om efterträder över ribban eller knackar ner, landar på den mjuka ytan under apparaten. Detta område, ofta gjorda av sand före den 20 talet, har ersatts av skum eller kuddar möjliggör en enklare och säkrare landning.

höjdhopp kan utföras på många sätt, eftersom de följer några begränsningar, men har följt den allmänna utvecklingen i hela historien om höjdhopp. De mest populära hopp har tagit saxen hoppa, som sysselsätter en upprätt ställning med benen split för att minska höjden på kroppen, västra grenslar, eller rullar, som har en nedåtvända horisontell hoppa över ribban, med ena benet leda kropp, och Fosbury-flopp, som revolutionerade höjdhopp metoden. The Fosbury-flopp, populariserades olympisk guldmedaljör Dick Fosbury 1968 införde High Jumping världen till en bakåt hoppa som har varit standard för tröjor sedan. Den har en låg tyngdpunkt under upptakten, en böjd strategi och en roterande kroppen upp till baren. En kullerbytta-liknande rörelse och en krökt rygg, med benen och axlar hållas låg före knäppa över ribban, möjliggör en extremt låg masscentrum.

Med hjälp av Fosbury-flopp, höga hopp höjder har stadigt ökat i hela världen i över ett århundrade. I början 20th Century, stod höjdhopp varumärket omkring 1,97 m (6,6 meter) med tidig metoder. Av 1956 hade märket flyttat upp till 2,1 m (7 fot), och 1977 hade flyttat upp till 2,33 m (7,6 fot). Höjdhopp världsrekord, både inomhus och utomhus, innehas av kubansk hoppare Javier Sotomayor, som hoppade 2,45 m (8,04 meter) 1993.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.