Vad är ett tunneltält?

En tunnel tältet är ett tält som görs genom att sträcka tyget över stela ringar för att skapa en tunnel form, som kan anges genom en springa i sidan, eller via någon av ändarna på tunneln, beroende på utformningen. Tunnel tält kan användas för olika ändamål, allt från spel till camping i dåligt förhållanden. De är tillgängliga från vissa utomhus leverans butiker samt butiker som lager spel och föremål med anknytning till lek. Tunnel tält är inte bara för människor: nedskalade versioner för sällskapsdjur finns också. Den tunneltält design är distinkt och också mycket lätt att arbeta med, utan ram upprättstående då tältet sätts upp. Vissa tunnel tält har mycket stela hoops, vilket kan göra tältet utmaning att packa, medan andra är konstruerade för att komprimera för enkelhetens skull. Det finns en mycket användbar plats inuti en tunnel tält, med sidan av tältet bestäms av diametern på fälgar, antalet inblandade rullband.

Tunnel tält avsedda för camping måste i allmänhet vara satsad för att vara säker, men de har fördelen att tåla massor av väderförhållanden. De är mycket motståndskraftigt mot vind och buildups snö, eftersom tältet inte ger en yta för vinden att skjuta mot, eller för snö att bygga upp. Tunnel tält kan också användas för att ansluta större upprätt tält, möjligheterna för människor att resa mellan tält utan att behöva gå utanför. När avsedd för lek, ett tunneltält är mer lättviktiga. Spela tunnel tält kan komma i olika storlekar, och några ansluta till andra typer av tält och vindskydd som tillåter barn att utforska olika miljöer. Husdjur njuta ibland tunnel tält eftersom de kan ge utrymme till skydd mot väder och vind, dessutom till en säker plats att spela i, katter bland annat ha tunnel tält som har utformats för dem.

Vare sig för spel eller för camping, har en tunnel tält oftast en hård stomme så att de som bor i tältet inte kommer att skadas av de stötestenar som ger strukturellt stöd. Material som nylon är vanligt val för konstruktion, eftersom de är lätta och hållbara. Tunneln tältet kan också ha funktioner som en markis som kan utsträckas över ingången, eller entréer med dragkedjor som gör det möjligt tunneltält som parats ihop med andra tält för att skapa ett större skydd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.