Vad är ett spöke cykel?

Ett spöke cykel är en Junker cykel som används som ett minnesmärke för att markera platsen för en plats där en cyklist har strukits och dödade. Tidigare har spöke cyklar vitmålad, att öka den eteriska utseende och göra dem mer tydliga. Ghost cyklar används för att markera tidens älskade cyklister men den belyser också frågan om trafiksäkerheten för cyklister, och de finns över hela världen, särskilt i större städer där cykling olyckor är tyvärr vanligt.

Den första kända spöket cykel installerades i Saint Louis 2003, av någon som sett en cyklist blir påkörd av en bilist. Vittnet insåg att händelsen skulle raderas från landskapet i staden när ett offer och cyklar bort, och att tusentals förbipasserande skulle färdas genom området utan att inse att något hade hänt. Med målet att skapa någon sorts bestående minne skapades första spöke cykel, och det visade sig vara tillräckligt effektivt för trenden att sprida sig till andra städer.

Vanligtvis ett spöke cykel är strippad ner till dess osynligt problem komponenter, så det är mer som en skum utkast till en cykel. Efter ett spöke cykel är vitmålad, är effekten mycket stark, och ofta mycket rörliga. Efter cykeln är installerad, med en skylt som är fäst på cykeln med information om olyckan. Några plakat omfattar endast texten "cyklisten slog här", medan andra innehåller detaljerna, eller skapa en webbplats där folk kan gå för mer information. I vissa städer är ett spöke cykel databas som sköts av en cykel säkerhet organisation, som också håller statistik över olyckor för att markera farliga områden av vägen. Som regel är spöket cyklar snabbt avlägsnas genom transport tjänstemännen, eftersom de vanligtvis installeras på stadens egendom. Ghost cyklar inte avlägsnas ur ondska, utan av en oro för att de skulle kunna hota den allmänna säkerheten, inklusive säkerheten för cyklister, och eftersom MULTNANDE cyklar kan bli fult om de var kvar. I vissa regioner, stadens tjänstemän har en outtalad policy att lämna spöke cyklar upp för en viss tid innan du tar bort dem eller be organisationer cyklisten partiskhet ta bort dem.

A ghostcycle, som spöke cyklar ibland, kan vara en tvingande syn, särskilt för cyklister som kände offret. För bilister är spöket cykel för att skicka en stark påminnelse om att dela på vägen är viktigt och att bilisterna måste se upp för cyklister, speciellt vid upptaget vägarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.