Vad är ett läkemedel Ball?

persiska idrottare, för att öka styrka och uthållighet, kan ha använt de tidigaste typerna Viktboll. Dessa tidiga typer, som används minst 3000 år sedan, var ofta djur blåsor fyllda med sand. Du hittar senare hänvisningar till Viktboll ca 2500 år sedan som förespråkas för användning av läkekonstens fader, Hippokrates. Han rekommenderade användning av djurhudar i rundad form, också fyllda med sand som ett sätt att träna idrottare eller för att rehabilitera skador på idrottare.

Idag Viktboll tjänar ungefär samma funktion som nämndes av Hippokrates. De viktade bollar, som väger allt från ett par pounds till upp till 25 pounds (11. 34kg). De kan användas som en del av atletisk träning eller i rehabiliterande sätt att hjälpa människor att återhämta sig från eller förhindra skador. Till skillnad från en standard luftfylld boll, är vikten av en medicin boll viktig. Extra vikt kan bidra till att dra övningar till en ny nivå, och bidrar också till att absorbera effekten om en boll är preparerade, eller fångas. Vissa skulle anta att den bästa medicinen bollen val skulle vara det tyngsta som du kan hitta. Faktiskt, det är inte alltid fallet, särskilt om du just börjat en övning regimen. Människor börjar normalt med lägre viktade bollar, som de kan hålla så länge de gör knäböj, sit-ups, eller lyfter benet, och sedan arbeta sig upp till tyngre vikter. Använder en boll som är för tung kan vara en väg till skada.

Tyngre medicin bollar har en funktion. När en idrottare vill träna att utöva mer kraft i sparkar och kasta, tyngre bollar absorbera en viss inverkan. Detta innebär att du måste arbeta hårdare för att få en tyngre boll så långt som du behöver gå. Med tiden använda en tung Viktboll kan öka kraften vid vilken en idrottare kan kasta eller sparka.

För folk som inte är professionella idrottare, vikter av Viktboll tenderar att inte överskrida ca 8 pounds (3,63 kg). Den extra vikten bidrar till styrketräning, ger precis tillräckligt för att mer grundligt arbete muskler under olika övningar. Medicin bollar kan användas i en mängd olika träningsmetoder, såsom Pilates, ibland moderniserade former av yoga, och olika aerobic klasser som spinning eller aerobic dans.

Lättare bollar används för idrottare som skadats. De kan vara en del av grupper av övningar som av idrottsmedicinska experter eller sjukgymnaster för att öka styrkan och maximera rörelseomfång utan att riskera skador. Du kan köpa medicin bollar i många butiker (ibland även inom dagligvaruhandeln) men du kanske vill vänta tills du får en särskild rekommendation från en tränare eller sjukgymnast, för att vara säker på att du inte blir fel vikt eller typ för övningarna ni kommer att göra.

Till sist blanda inte ihop de Viktboll med de större, uppblåsbara bollar används för att öka kärna stabiliteten. Dessa kan användas i rehabiliteringssyfte övningar också, särskilt för dem med låga eller mitten av ryggsmärta. De skiljer sig från medicin boll och tjäna ett helt annat syfte. Vissa övningar kan kombinera användningen av båda, men man kan inte ersätta den andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.