Vad är ett bettlöst Bridle?

En bettlöst tygeln är en häst betsel som inte har en traditionell språkrör, eller lite. Betsel fungerar med hjälp av tryck på kö eller signalera en häst för ryttaren att kontrollera styrning, bromsar och stannar. Snarare än att förlita sig på de mest utsatta punkterna i munnen, såsom en bitted betsel gör ett bettlöst betsel arbetar med de mest utsatta punkterna på näsan. Som med alla betsel är bettlöst tygeln tillverkade av olika material, inklusive rawhide och ibland metall. Ett bettlöst tygeln har tre primära traditionella sorter: de Bosal hackamore, mekanisk hackamore och sidepull. Det sätt på vilket ett bettlöst betsel passar en häst och ger kontroll varierar med varje typ. Det finns olika omständigheter som kan motivera en ryttare att välja en typ av bettlöst tyglar över en annan.

Första hand, oavsett typ, ger bettlöst tygeln kontroll utnyttja känslig tryckpunkter på en hästs huvud snarare än i munnen. Av denna anledning kommer många ryttare använder ett bettlöst betsel på en häst som har haft en mun skada eller har tandproblem. Likaså vissa åkare väljer att starta en unghäst med ett bettlöst betsel. Den bettlöst Repet används ofta för Distansritt och trail ridning. Även om vissa Horse Show händelser, såsom Rodeos och hopptävlingar, tillåta de flesta typer av resonemang och tillåter många händelser inte bettlöst träns.

Även om det finns mycket kontroversiellt bland ryttare om användning av ett bettlöst betsel över en bitted betsel, mycket är upp till preferenser och erfarenheter av ryttare tillsammans med ridning omständighet. Vissa människor förespråkar bettlöst träns som mer humana än de med bitar, men andra tror alla betsel är humana när de används av en erfaren ryttare.

De flesta ovana föredrar att experimentera med olika typer av betsel tills de lär sig att bedöma sina egna reaktioner och sina hästar. Erfarna förare tenderar att lita mindre på tygeln kontroll som de lär sig att styra sina ben och kropp istället för att förlita sig på tygeln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.