Vad är engelsk ridning?

engelsk ridning är en typ av ridning som har sina rötter i århundraden av europeisk ridning tradition. Denna typ av ridning används över hela världen, och det finns ett antal grenar av den engelska traditionen. Den andra stora viktiga stil ridning är westernridning, som använder olika utrustning och en något annorlunda strategi för hantering av hästar. Det är vanligt att folk starkt betonar skillnaderna mellan engelska och westernridning. Faktum är att dessa två ridning discipliner är mycket lika. En ryttare som har utbildats i engelsk stil kan oftast plocka upp Westernridning mycket snabbt, och vice versa. Båda lita helt på tydliga kommunikation mellan ryttare och häst, och arbetar tillsammans som ett team för att uppnå mål. Den särskiljande egenskapen för engelsk ridning är den engelska sadeln, en platt sadel design som är utformad för att vara så lätt som möjligt. Tanken bakom denna sadel designen är att det möjliggör en häst så stor rörelsefrihet som möjligt, och det maximerar kontakt mellan häst och ryttare. Det finns ett antal olika engelska sadlar på marknaden, allt från lätta hästkapplöpning sadlar till specialiserade dressyr sadlar.

Hästar utbildats i den engelska traditionen möta trycket på lite, att signaler från ryttarens ben och fötter, och på signaler från en gröda eller piska. Det är inte ovanligt att se ryttare med en dubbel uppsättning av tyglarna för ökad kontroll, ibland med två bitar. Sätet i sadeln varierar, beroende på ryttarens disciplin: hopp, dressyr, polo, och fälttävlan, till exempel, alla kräver olika platser. Engelsk ridning tenderar att bli mer formell, med fokus på rätt plats, en bra ställning, och väl visade ut hästar.

Engelsk rider ofta på displayen i olympiska spelen och andra internationella tävlingar ryttaren, eftersom Western Ridning är i allmänhet begränsad till Amerika. Hästar tränade i engelsk stil tenderar att vara tränade att vara extremt lydig, med mindre fokus på nytänkande, en viktig egenskap i västra hästar. Men väl är utbildade Engelsk hästar lärt intelligenta avslag, vilket innebär undervisning en häst som vägrar att lyda farliga kommandon, för säkerheten för både häst och ryttare.

Dressyr, allmänt beskrivs som "Ballet för hästar" är alltid utförs på engelska utbildade hästar och med engelska tack. Hoppning, racing, hacking, jakt och polo också händelser där engelska ridning är normen. För discipliner som equitation, fälttävlan, och trail ridning, är det vanligt att se en blandning av västerländska och engelsk ridning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.