Vad är en livlina?

En livlina är en lätt linje som används ombord på fartyget för att upprätta en anslutning med människor i ett annat skepp, folk på stranden, eller skeppskamrater som gått överbord. Dessa lätta linor är typiskt viktade i ena änden, klassiskt med en apa knytnäve knut, och de är mycket lätt att kasta över långa avstånd. När en kastlina har varit utsatt, den ena änden av linjen kan anslutas till en tyngre rep eller föremål.

Fördelen med att en livlina är att det är mycket lätt att kasta och mindre farliga för någon i andra änden av linjen. Till exempel när ett fartyg lastkajer, är knuten till docka med kraftiga trossar som hindrat den från att flytta. Dessa trossar kan vara mycket farliga om de kastades bara från fartyget till arbetstagarna i hamnen, utan är en livlina som kastas och fångas av en hamnarbetare och därefter en tross är fäst på skeppet, så att dockan arbetstagaren att enkelt Dra tross till kaj och göra det snabbt. kan En livlina också knytas till något som en livräddande boj och kastades till någon överbord, och böljande linjer används ofta för att etablera kontakt mellan två fartyg. En livlina kan knytas till en bogsera rep, till exempel. De flesta seglare lär sig att hantera en livlina mycket tidigt i sin utbildning, eftersom det finns tillfällen då att kunna kasta en livlina snabbt och korrekt kan vara livsviktiga.

Flera bolag gör specialiserat böljande linjer, som levereras komplett med vikter och anti-veck material för att säkerställa att de inte kommer att morra under förvaring eller i aktiv användning. Det är också fullt möjligt att göra en kastlina från befintliga lätta, starka rep, och det kan vara bra att veta hur man gör detta i en hast. För att göra en livlina, en knut bundet i ena änden av linjen till vikt, eller en vikt är bundet till budgetpost för människor som inte kan göra en knut på rätt vikt.

Tillsammans med brett sortiment av linor och linjer på ett fartyg, gungande rader är kontrolleras regelbundet. När linjerna kontrolleras, seglare se till att de inte är knutna, vridna eller krokig, och de bekräftar att kastlina kan bära vikt. Linjer som har börjat striden eller ruttnar kasseras för att de inte används av en slump.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.