Vad är en käpp?

ens de mest grundläggande mänskliga fysiska handlingar, såsom promenader, har fått hjälp av verktyg som sedan början av civilisationen. Den käppen är ett enkelt verktyg för att hjälpa en person som går. Det har hjälpt människor från de mest atletiska för vandrare och vandrare, till fysiskt funktionshindrade och försämrad balans, till den avslappnade rollator och samlare av pinnar. Den käpp finns i en oändlig variation av former, färger, storlekar, mode, konstruktioner och syften. De sträcker sig från enkla trädgrenar fällas, och snickrade till en jämn, trä gå apparater, till tillverkade av metall eller trä rakt stavar som säljs i butikerna. De kommer med gummigrepp, hanterar olika, olika tillbehör och alltid olika längder och färger. Den vita käppen är dock vanligtvis reserverats som hjälpprogram för blinda.

Promenadkäppar har också tjänat en rad olika syften, såsom käpp för skadade eller muskel försvagas. Till de skadade, underlättar en käpp påfrestningarna på vad som kan vara ett försvagat ben genom att lägga vikt på andra sidan när den ligger mitt emot skadan. Till försämrad balans eller svag inramning, det käpp bidrar till att bibehålla en upprätt ställning och fungerar som en "tredje ben", distribution vikt och avlasta svaga muskler och dåliga knän. är Promenadkäppar också används av mer kvick i fysiska aktiviteter såsom vandring eller bergsklättring. Upp den taggiga klippor och instabil grund av en osäker klippa eller spår, kan en vandrare använda en käpp för att långsamt få en säker grund och att hålla vikten fördelas jämnt på unleveled terräng. Pinnarna, även känd som vandring käppar eller stavar vandring, kan användas för att rensa buskar eller tistlar, att försvara sig mot djur eller testa stenar eller is. Dessa promenadkäppar kan gå med många längder, men den allmänna tumregel är att justera höjden på en nivå där handled och hand är avslappnad-till en höjd där handen inte är ansträngande att nå låga eller är böjd att hålla alltför trång. Promenadkäppar av metall med justerbar höjd säljs även på många utomhus redskap butiker och kan även gå under namnet trekking stolpar.

promenadkäppar, men utan tvivel kring sedan de första åren av människan, såg en framväxt i England Henry VIII, när de kallades först "käppar" och gjordes i allmänhet av importerade exotiska träslag. Sedan dess har de sett många reinkarnationer, har gjorts av olika träslag bl. a. hassel, ek, orange och rotting, och har varit lutande verktygen för många, inklusive fiktiva karaktärer som J. RR Tolkiens guiden Gandalf och verkliga livet östra ortodoxa präster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.