Vad är en häst Twitch?

En häst rycka är en enhet som används som ett alternativ till ett lugnande medel för att hålla din häst tyst medan du arbetar på honom. Ryckningar används för en mängd olika situationer, bland annat första hjälpen behandlingar, rengöring slida, tidningsklipp, små medicinska ingrepp och examina. Det finns två grundläggande modeller av häst ryckningar. Ena är en flätad, metall eller rep kedja med ett trähandtag. Andra betraktas som en mänsklig ryckningar, som ser ut som en stor tång eller en nötknäppare med ett långt handtag.

Hästen rycka bifogas den mjuka, känsliga överläpp. Som ett resultat av intensiv smärta att rycka inledningsvis skapar, släpper hjärnan en ökning av endorfiner som fungerar som naturliga smärtstillande och sätter din häst i ett euforiskt tillstånd. Många anser också att distrahera ensam kommer att hålla din häst tillräckligt ockuperade och det i sig kommer att inspirera honom att stå stilla medan du utföra dina uppdrag.

Under en medicinsk nödsituation, kanske du inte har möjlighet eller önskan om lugnande medel så en häst rycka anses vara ett bra alternativ. Sedan omkring år 2000, har veterinär, forskarvärlden kommit att inse att hästen rycker inte längre bör företräde. Vissa hästar invänder inte så öppet att deras användning, men vi vet nu att de alla upplever den första anfallet.

Användningen av en häst rycka kan också orsaka din häst att bli chef blyg. Denna otrygghet kan översätta till ett flertal olika utbildningsanordnare frågor, däribland de som sadeln liksom på marken. Dessutom, om de används tillsammans med en lugnande, för många endorfiner kan frigöras och din häst kan ha en negativ reaktion. Det är allmänt känt att hästens mun är mycket känsliga och det är anledningen till att Hästen ryckning var tänkta att börja med. En alternativ lösning är att massera läppen området och tandköttet ovanför den övre tandrad. Ett annat alternativ är att massera tips för öronen. Dessa tre områden kommer att släppa samma endorfiner som en häst rycka och kommer att lugna din häst utan obehag.

Det rekommenderas starkt att okänsliga din häst som en del av sin mark utbildning. Genom bekanta din häst med ett stort antal exponeringar innan någon medicinsk nödsituation eller kris uppstår, kommer han att vara i en förtroendepost och stå stilla på egen hand.

Horse ryckningar har förbättrats i modern tid och om det är ett akut medicinskt tillstånd, kommer alla överens om att dess nödvändighet. Men allmänt samförstånd har blivit att en god utbildning är det självklara valet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.