Vad är en gaming rig?

En gaming rig är en dator som är konstruerad specifikt för att spela dataspel på. En gaming rig vanligtvis har avancerade komponenter i den, vilket dagens datorspel är bland de mest hårdvara intensiva program. Ofta en gaming rig kommer också innehålla estetiska tillägg, såsom färgad belysning, fönster visas, och ytterligare displayer. är spel på datorer ofta byggda att pressa gränserna för vad datormaskinvaran är utformat för att uppnå. Detta innebär att för att spela spelen på ett sätt du kan visa dem optimalt, behöver du ofta en speciell gaming rig. Även om spel kan nästan alltid spelas utan en gaming rig kommer detta leder ofta till lägre än optimala frame rates, och ibland utelämnas utförande av detaljer som skugga.

A gaming rig kommer vanligtvis som mycket processorkraft som möjligt, eftersom båda dessa är viktiga för att köra spel på sin optimala nivå. Processorkraften i en dator kommer ofta urartat sin normala gränser samt genom att "överklockning" CPU att köra fortare än den normalt skulle göra. Eftersom detta kan orsaka att datorn överhettas, en gaming rig kan också innehålla ytterligare nedkylning. Faktum är att vissa spel riggar använder flytande kyla för att hålla systemet extremt cool oavsett hur mycket CPU trycks. En gaming rig också utnyttjar den snabbaste RAM-minne och hårddiskar kan, till minska latency i att köra spel. Vissa spel riggar använda RAID-system för sina hårddiskar, för att ytterligare sänka tillgång tider för spel. Storlek är inte särskilt viktigt för en gaming rig, eftersom de flesta spelen är relativt små jämfört med moderna hårddiskar. RAM är fortfarande viktig, och de flesta riggar spel har ganska lite RAM för att det alltid finns tillräckligt cache utrymme för ett spel. En av de viktigaste komponenterna i en gaming rig är dess grafikprocessorer, eller GPU, som är ett chip som uteslutande avser hantering av grafik rendering. GPU på en gaming rig är vanligtvis knuten till en särskild grafikkortet och en high-end grafikkort ger ett spel för att visa sin grafik på högsta möjliga nivå. Bra grafikkort för en gaming rig kan bli en av de dyraste komponenterna, och med high-end fysik produktionsenheterna (PPUs) också släpps, kan dessa ytterligare kort utgör en stor del av den totala kostnaden.

Fallet med en gaming rig är inte funktionellt oerhört viktigt, efter att ha tillräckligt utrymme för alla komponenter. Estetiskt, finns det dock ett antal ändringar som ofta kommer tillsammans med en gaming rig att göra det unikt. Detta ändrar, kallad mål mods, ofta kretsar kring att insidan av gaming rig synlig, visa upp den dyra och avancerade komponenter. Fläktar kan prydas med lysdioder, glas eller plast fönster får infogas i det fall att visa allt, och etsningar eller bilder kan läggas till olika synliga ytor, för att göra spel riggar en tydlig representation av spelare själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.