Vad är en Wiffle Ball?

Wiffle ® bollen är kärnan utrustningen används i ett populärt bakgård spelet i USA och flera andra länder. Wiffle ® bollar är oftast vita och har ett mönster av åtta avlånga hål i toppen, medan den nedre halvan är solid. De är gjorda av pärlor i plast, ungefär samma storlek som bergsalt, som smälts till flytande i ett rör. Varje hemisfär injiceras i sin egen mögel för att forma och sedan de smält samman med värme till en enda Wiffle ® bollen. En åtföljande BAT är plast och vanligen gula. För golfentusiaster finns det också finns Wiffle ® golf bollar på marknaden. bollen namn härstammar från pusta -en slang term för att stryka över. Den Wiffle ® Ball Inc. i Shelton, Connecticut, ägs av Mullany familjen, bort "h" i namnge produkten. En omgång Wiffle ® bollen kan spelas med två personer-en tillbringare och en torped-eller av grupper på upp till fem spelare vardera. Även om spelet har likheter med baseball och softball, kör spelarna inte baser. Scoring en enda, är dubbel, trippel eller home run bestäms av hur långt smeten träffar bollen. Det tar tre outs att pensionera en sida per inningen. Det finns nio innings per spel och extra innings spelas för att bryta en slips. Varje lag får en sväng på bat att slutföra en inningen. Den Wiffle bollen design och den låga vikten spela bidragit till att öka dess popularitet. Eftersom den perforerade kulorna inte resa långt och inte har en historia att orsaka skada i fönstren, familjer anser dem säkra för lek i bostadsområden.

Företaget erbjuder tre storlek alternativ: Junior storlek, som vanligen kostar omkring $ 1,10 amerikanska dollar (USD) varje eller $ 13,20 USD per dussin, förordning baseball storlek, $ 1,15 USD per eller $ 13,80 USD per dussin, och reglering softball storlek, $ 1,35 USD per eller $ 16,20 USD per dussin. Wiffle ® bollen produkterna har sålts i länder som Australien, Brasilien, Canada, England, Irland och Japan.

Deras tillkomst går tillbaka till 1952 då David A. Mullany hade spelat boboll med en kompis i hans bakgård i Fairfield, Connecticut. I det spelet använde han en liten kula av plast golf och en kvast handtag. Han var 12 år gammal då.

David berättade för sin far-David N. Mullany, en pensionerad, semi-professionell baseboll pitcher-att hans arm hade ont från att försöka kasta kurva bollar. Så började far och son skära hål i plastkulor, försök på mönster som skulle göra det lättare att resa kurva bollar. Ett år senare gjorde Wiffle ® bollen sin debut på 49 cent (USD) vardera. Företaget befriar inte exakta försäljningssiffror för allmänheten men säger generellt att miljontals säljs per år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.