Vad är en Wave Pool?

En våg pool är en pool med en mekanism som skapar vågor i vattnet. Upplevelsen av att vara i en vågbassäng är tänkt att likna simma i havet. Men våg pooler tenderar att ha mycket regelbundna vågor med rutin höjder och förutsägbart mönster, i motsats till den betydligt mindre tillförlitlig ocean. Detta bör hållas i åtanke när de övergår från att simma i en våg bassäng att simma i havet. Tidigast våg pooler datum till 1940-talet i USA och konceptet har sedan en stor spridning över hela världen. p

Wave pooler kan delas in i små våg pooler och stora pooler våg. Liten våg pooler har mycket mindre, mildare vågor, vilket gör dem lämpliga för barn och äldre, medan stora våg pooler har större vågor som kan vara lite farligare. I båda fallen är en vågbassäng mindre säker än en traditionell pool, vilket innebär att ha en livräddare i tjänst är mycket viktigt att säkerställa att alla simmare i nöd omgående hjälp.

Mekanismen för en liten vågbassäng kan arbeta på flera olika sätt. Ett av de enklaste innebär helt enkelt att leda en jämn ström av luft i vattnet för att generera ringar på vattnet. Något större vågor kan skapas med hjälp av ett skovelhjul eller vattenfall som kannor upp vattnet, genererar vågor. Mekanismen för vågbassäng är ofta dolda i en vatten-funktionen i poolen, så att simmare inte hotas av de rörliga delarna. I en stor våg pool, är det mest effektiva sättet att skapa stora vågor enkelt att dumpa en stor mängd vatten i ena änden av poolen. När vattnet hälls i poolen, flyttar vattnet som redan fanns, skapa vågor. En kanal som går längs sidan av poolen hämtar vatten, växling det till en holdingtank. Klassiskt, är holdingtank utformade för att öppna när en viss vattennivå har uppnåtts, startar vågen programmet igen. Andra stora våg pooler använda dragspel-liknande system för att skapa tryck, vilket genererar vågor.

Bad i en våg pool kan vara rolig, och det kan också hjälpa människor skick själva. Vågor skapar mer motstånd än passiva vatten, uppmuntra simmare att arbeta lite hårdare. En vågbassäng kan också bidra till en simmare förbereda sig för att ändra vattenståndet i havet, eftersom havets vågor kan vara förvirrande för personer som aldrig tidigare har upplevt dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.