Vad är en Warming Hut?

värmande hydda är en struktur som ligger längs ett skidspår. Uppvärmningen hyddor finns utspridda över hela områden där skidåkning är populärt att ge vila och värme för att trötta cross country skidåkare. Uppvärmningen hyddor hanteras på olika sätt, med några öppna för alla skidåkare och andra som kräver en betald bokning. Traditionen att ge skydd för skidåkare är ett som sträcker sig tillbaka hela historien om skidåkning.

Med längdskidåkning, några skidåkare åka flera dagar eller veckor, att göra en expedition ut på skidresa. Särskilt i delar av Europa, längdskidåkning och alpin skidåkning resor är en populär vinter tidsfördriv. Slutet av dagen, trött skidåkare behöver någonstans att bo. I vissa regioner kan en skidort eller skidstuga finnas. Skidorter brukar ge mer exklusiva boende, vilket kan innefatta lyxiga sviter av rum samt attraktiva bekvämligheter. I andra regioner är dock en skidort inte lätt tillgänglig. Av detta skäl kan en värmande hydda upprättas. Uppvärmningen hyddor är fördelade utmed förrädisk spår att ge skydd för skidåkare som fångats i dåligt förhållanden. Värmande koja kan vara en enkel struktur med minimal bestämmelser för komfort, eller en mysig stuga som inkluderar bränslepåfyllning stationer, ett stort kök och andra bekvämligheter. Vissa cross country skidåkare resa från uppvärmningen hydda till uppvärmningen koja, möta andra skidåkare på vägen. I många regioner, värmer hyddor tillhandahålls som en offentlig tjänst. Lokala skidåkare bidra till att behålla stugan, och ibland ge en liten skid café och som erbjuder mat, drycker och andra tjänster såsom bränsle för off road fordon. Vanligtvis dessa typer av uppvärmning hyddor begära en liten donation från skidåkare att kompensera kostnaderna för underhåll av huset, men skidåkare behöver är inte skyldig att betala. Samfund arbeta tillsammans för att göra sina uppvärmningen barackerna tillgänglig under hela skidsäsongen. Ibland kan en värmande hydda vara förknippad med en skidanläggning. När detta är fallet, vanligtvis en avlönad reservation för att använda uppvärmningen stugan krävs. Resort personal kan ta del skidåkare med information om uppvärmning hyddor underhålls av utväg. Dessa uppvärmningen hyddor är vanligtvis upprätthålls dagligen, tillsammans med resten av tillhörande spår och byggnader på skidorten.

På andra områden, värmer hyddor formellt inte behållas, även om just skidåkare uppmuntras att bidra till uppvärmningen hyddorna de bor i. minimal uppvärmning jagar skydd kan finns i många delar av östra USA. Dessa uppvärmningen hyddor består ofta av grundläggande utrustning såsom sängar och ugnar, så att skidåkare kan sova och laga mat i ett skyddat område. Public service-organisationer som scouterna kan kontrollera om dessa uppvärmningen hyddor med jämna mellanrum för att säkerställa att de är i gott skick, och det anses artigt att kontakta värden av stugan innan den används. De flesta skidorter tillhandahålla en lista över lokala uppvärmningen hyddor och kontaktuppgifter till intresserade skidåkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.