Vad är en Tankbuster?

En tankbuster hänvisar till en mycket stor fisk som man anser inte hör hemma i akvariet handel. Vissa tankbusters kan vara så stor att växa ur även de största tankarna förvaras i hemmet.

Andra mer moderata längder kanske kan hitta en bra livskvalitet i en 250 liter (946 liter) eller större tank. Om din fisk behöver en enorm tank, det är en tankbuster.

Tyvärr finns det en massa felaktig information om hur stor del populära fiskar kan växa. Många handlare vilseleder kunderna eftersom de är i den försäljning av fisk, inte rådgivning mot att köpa dem. Om du ber om en fisk som kommer att växa till enorma proportioner, kan du få ett av följande svar:
  • Det kommer att förbli ett litet företag eftersom din tank är liten.
  • Det skulle ta flera år för den att bli stor och då blir det dött.
  • Dessa fiskar växa sig stor i naturen men inte i ett akvarium.
  • Du kan föra den tillbaka hit när det blir för stor.
  • Du kan se andra som stora men det här kommer inte att få så stor.

Sanningen är den fisk som är stora i det vilda kommer att växa lika stor i ett akvarium, oavsett Tankstorlek. I en trång miljö kan det växa långsammare, men det kommer att fortsätta växa. Det kan ta fisk i över ett decennium att nå sin mogna längd, men om du är en bra akvarist och hålla dem friska, kommer de att komma dit.

Vård av stor fisk är en stor kostnad och kan vara en hel del arbete. Och medan fiskarna butik kan lova att de tar fisken tillbaka om det blir för stor, det är inte något man bör räkna med. Människor är ofta placeras i den situationen att kontakta offentliga akvarier att ta husdjur som de inte längre kan ta hand om. Om du försöker göra sötvattensarter, är det särskilt svårt att hitta offentliga akvarier att ta dem, eftersom de flesta har tankar salt vatten.

Många populära fiskarter är tankbusters. Hajar är ett typexempel. De flesta hajarter kommer att växa mycket större än ett hem akvarium kan rymma. Även de populära Silverhaj kan nå en längd av 16 "(40cm) vilket kommer att kräva minst 250 liter (946 liter) när tanken mogna. Det Pacu, en populär skivformiga fisk, kommer också växer ifrån hem akvarier nå 30" (76cm) eller storleken på en papperskorg lock!

Various havskatt få enormt också. Den gemensamma plecostomous når en bra bit över 12 "(30cm), men är lugn och inte kräver så mycket utrymme som de flesta fiskar dess storlek eftersom det gör lite simning. Emellertid paroon haj, som inte är en haj utan en mal, kommer att nå över 3,6 (1,2) i längd, är mycket aggressiv, aktiv och kommer att kräva minst 900 gallon (3407 liter) när tanken mogna. Det här är mycket större än de flesta akvarister kan ge, men oräkneliga 3-4 (7 -- 10cm) attraktiv ung paroons säljs varje dag till aningslösa akvarister. Innan du köper någon fisk som du gör klokt i att forskning grundligt. Använd minst tre olika tillförlitliga källor till korsreferens information, och undvik att använda en återförsäljare som en av källorna. Olika fiskarter atlaser finns i bokhandeln eller på det lokala biblioteket, och online fisk datatbases finns också. Men se upp att det ibland information helt enkelt ofullständiga eller är inte känt att någon grad av säkerhet. Till exempel är livslängden för många fisk inte känt, men vad som är känt är att tankbusters har en tendens att leva mycket länge. Vissa arter av malar tros leva mer än 50 år! Det är inte ovanligt att en akvarist att ha en fisk som är 16 år gammal och växer fortfarande .

vårdar en tankbuster från ung till vuxen ålder kommer att innebära sprider många tankar för större . Det kan också innebära att år framåt i tiden du tvungen att hitta ett offentligt akvarium för fiskar du har skapat en obligation med så länge. Tänker också att alla unga tankbuster som får köpas förstärker försäljning av dessa fiskar av återförsäljare. Och tyvärr mycket få av dessa fiskar någonsin kommer att leva i vuxen ålder, och många kommer att tyna bort i otillräcklig håll längs vägen.

Men, om du är fast äger en tankbuster göra så att du väljer ett som inte växer ifrån din förmåga att ta hand om det, och bosätter sig i att njuta av din vattenlevande vän för livet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.